IT & C

#plasma #full hd #85 inch #panasonic

Panasonic anunta prima plasma Full HD cu diagonala de 85 de inch

Panasonic a finalizat dezvoltarea primului ecran cu plasma   cu tehnologie Full HD si diagonala de 85-inch, destinat utilizarii in medii profesionale.   

Noul ecran, expus in cadrul expozitiei InfoComm 09 in perioada 17 - 19 iunie, la Orange County Convention Center din Orlando, Statele Unite.

Full HD

Noua plasma de 85 inch , echivalenta ca dimensiune cu patru ecrane cu diagonala de 42 inch, incorporeaza tehnologia Panasonic NeoPDP care permite un consum redus de energie, la o luminozitate dubla fata de modelele mai vechi de plasme .

Ecranul reda culori vii si negrul profund, imagini dinamice clare foarte aproape de cele reale, cu un contur perfect, la o rezolurie de 1080 de linii si un contrast uimitor de 40.000:1 (maximum 2.000.000:1) - ambele caractecteristici fiind in prezent la cel mai ridicat nivel din lume.

Zona vizibila de 1.889 mm (latime) x 1.062 mm (inaltime) este cam de aceeasi dimensiune cu cea a ecranelor obisnuite de proiectie, plasma fiind suficient de mare incat, atunci cand este asezata vertical sa poata afisa imaginea unei persoane in marime naturala. Ecranul are o grosime de numai 99 mm.

Tehnologii incorporate

Plasma este, de asemenea, echipata cu numeroase funcaionalitati extrem de importante pentru utilizarea in medii profesionale. Terminalele LAN (PJLink) permit controlarea prin re?ea a plasmei si conectarea la alte sisteme compatibile PJLink dar si verificarea semnalului de intrare. Ecranul este echipat si cu sloturi functionale care sa permita utilizatorilor sa conecteze pana la trei panouri terminale precum DVI si Dual Link HD-SDI, potrivit nevoilor proprii.

Prin lansarea noului ecran cu plasma Full HD de 85 inch, Panasonic isi extinde gama de ecrane cu diagonal mare. Comparativ cu plasma de 103 inch, noul model este cu 30 mm mai subtire, avand o greutate pe inch patrat cu aproape 30% mai mica si o greutate totala cu 40% mai redusa (aprox. 130 kg), fiind la fel de u?or de instalat ca si un ecran cu diagonal de 65 de inch.

Disponibilitate

Plasma va deveni disponibil pentru achizirionare la nivel global, prin intermediul partenerilor de business Panasonic, incepand cu toamna acestui an. Primele piete unde noua plasma gigant va fi comercializata sunt Japonia si Statele Unite. In prezent nu se stie cand modelul va fi distribuit si pe piata autohtona.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele