IT & C

#full hd #lcd #panasonic #tehnologie #led

Panasonic anunta cel mai eficient LCD LED Full HD

Panasonic Corporation a expus la IFA Berlin 2009 un nou prototip de televizor LCD , bazat pe cea mai recenta tehnologie LED pentru fabricarea LCD-urilor HDTV ultra-subtiri, modelul fiind si cel mai eficient din lume.

Prototipurile construite pe baza acestor noi tehnologii au fost expuse si in ianuarie la International Consumer Electronics Show 2009 (CES 2009) din Las Vegas.

LCD eco

Noua tehnologie LED LCD Panasonic este integrata intr-un televizor LCD cu diagonala  de 37 inch super-eficient care consuma doar 90kWh pe an si care prezinta o rezolutie de 1000 de linii, aproape la fel ca aceea a unui PDP ( plasma display panel). In prezent, noul prototip LCD HDTV are cel mai scazut consum energetic din lume. Modelul are nevoie de jumatate din cantitatea de energie electrica a modelului anterior, produs de Panasonic (TH-37LZ85).

Piata produselor TV va continua sa creasca odata cu extinderea ofertei de continut digital din partea statiilor de televiziune, popularitatea tot mai mare a LCD-urilor, nevoia continua de inlocuire a televizoarelor invechite si cresterea cererii din partea institutiilor care vor sa utilizeze aceste echipamente pentru rularea de aplicatii de business, educationale sau medicale.

Noua tehnologie LCD

Panelurile IPS alpha LCD utilizate la fabricarea noului prototip prezinta o rata ridicata de transmisie a luminii si un consum foarte redus de energie electrica, datorita structurii interne a acestor paneluri. Mai mult, acestea au o rezolutie ridicata si un unghi larg de vizionare, astfel incat imaginile redate sunt foarte apropiate de cele naturale si isi pastreaza calitatile indiferent de unghiul din care sunt privite.

Adoptarea noilor paneluri IPS alpha cu rata imbunatatita de transmisie luminii si cu iluminare din spate de tip LED permite controlarea locala a iluminarii in functie de stralucirea imaginilor redate. Astfel panelul afiseaza un contrast mult imbunatatit si un grad de negru foarte profund.

Tehnologia actual si unica Panasonic pentru iluminarea din spate de tip LED permite controlarea exacta a imaginilor redate la o rezolutie de 1000 de linii, fiind mult superioara modelelor actuale, din aceasta perspectiva. Astfel, noul LCD este capabil sa redea imaginile la o claritate s un contrast care il apropie foarte mult de performantele panelurilor PDP.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele