IT & C

Pamant artificial pentru gradini suspendate

Daca pana in prezent, copacii si iarba cresteau in mod natural din pamant, se pare ca de acum inainte si pe acoperisul caselor sau blocurilor foarte inalte vom putea sadi plantele preferate.

 

Cu alte cuvinte, o companie japoneza a creat un sol artificial , mai usor decat pamantul natural si mult mai poros , care sa poata fi utilizat in locuri pana acum inaccesibile. De exemplu, utilizat pe acoperisul unui bloc, pamantul artificial va permite cresterea diferitelor plante de gradina , a gazonului si chiar a copacilor.

Principalul scop al crearii acestui pamant artificial este reducerea temperaturii din interiorul cladirilor cu pana la zece grade Celsius. De asemenea, 450 de grame de sol artificial poate absorbi la fel de multa apa ca si cel natural. Un alt avantaj al pamantului artificial  este acela ca va diminua simtitor din efectele novice ale poluarii, in special din cauza gazelor de esapament ale autoturismelor. 

Compania japoneza s-a gandit la acest proiect in principiu din cauza faptului ca in Tokyo - cea mai mare metropola din lume - spatiile verzi sunt putine, iar folosirea aparatelor de aer conditionat la scara foarte mare a dus la cresterea consumului de energie. Acesta este motivul pentru care de mai multi ani toate cladirile noi din Tokyo trebuie sa aiba obligatoriu pe acoperis cate o mica gradina.

Si europenii se pare ca tin cont de principiul ocrotirii mediului inconjurator pe care il promoveaza japonezii, astfel in Germania de exemplu, peste 20% din terasele blocurilor detin de la mici gradinite cu iarba si flori, pana la sisteme complexe cu arbusti de diferite dimensiuni.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele