IT & C

Palm dezvaluie noul nume al companiei

Pregatindu-se pentru impartirea companiei in doua societati separate, Palm a dezvaluit numele pentru noua companie hardware : PalmOne.

Compania, care produce dispozitive handheld si sistemul de operare care ruleaza pe acestea, intentioneaza sa-si pastreze numele de Palm pana la incheierea achizitionarii companiei rivale Handspring si impartirea in doua companii separate. Compania producatoare de hardware se va numi PalmOne, iar cea care furnizeaza sistemul de operare va pastra numele actual de PalmSource.



Aceasta miscare este finalul unui efort complicat de a diviza compania astfel incat fiecare noua parte de beneficieze de bine-cunoscutul nume Palm. Dar nici una dintre noile companii nu vor folosi in totalitate numele Palm, care va fi detinut de o companie controlata de ambele entitati. PalmSource, compania software, va detine 55% din actiuni, desi deciziile majore vor fi luate de ambii parteneri. De asemenea simbolul "PALM" va fi inlocuit de "PSRC" pentru PalmSource si "PLMO" pentru PalmOne. In prezent "Palm" descrie atat sistemul de operare cat si dispozitivele pe care acesta ruleaza. Odata ce impartirea va avea loc, sistemul de operare va pastra numele "Palm", iar celelalte companii care utilizeaza acest sistem in produsele lor, le vor descrie ca si "Palm powered".
Totusi compania hardware PalmOne va renunta la bine-cunoscutul logo Palm pentru produsele sale. Prin acest lucru va pierde unul din punctele cheie in vanzare. Potrivit analistilor in ultimii ani Palm a fost intrecut din punct de vedere al inovatiei de rivalii sai, precum Sony, dar a reusit sa se mentina in continuare numarul 1 datorita loialitatii clientilor fata de brand.


Dar ceea ce este important este faptul ca "Palm" va ramane parte a numelui pentru dispozitive. Noul logo PalmOne rosu si orange, va aparea pe noile produse hardware din primavara viitoare.
In conluzie ramane de vazut daca unitatea hardware va pierde teren din cauza renuntarii la numele Palm.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele