IT & C

Oul cu "autoprogramare", noutatea gastronomiei

Pentru a nu mai exista probleme legate de fiertul oului, specialiştii ne vin în ajutor cu o nouă invenţie. Aşadar, în cateva luni, pe rafturile supermarketurilor vom găsi oul cu „ autoprogramare”, ne informnează ziarul britanic Telegraph. Ouăle vor fi marcate cu un logo desenat cu cerneală invizibilă termocromă, care devine neagră în momentul în care ajunge la o anumită temperatură. Specialiştii au creat mai multe tipuri de cerneluri pentru ouă fierte moi, medii şi tari, care vor deveni vizibile după trei, patru şi, respectiv, şapte minute de fierbere . Proiectul a fost lansat de organismul de asigurare a calităţii Lion Quality Eggs, deoarece specialiştii au remarcat că foarte mulţi oameni nu ştiu să fiarbă un ou. Logo-urile de pe ouă constituie cea mai recentă aplicaţie a tehnologiei termosensibilităţii care constituie viitorul bucătăriei. Printre alte invenţii ale acestei tehnologii se numără mănuşile de bucătărie dotate cu senzori de căldură şi care pe deasupra mai şi comunică cu posesorul prin fraze de genul "Mancarea trebuie verificată în 40 de minute". Cercetătorii vor să utilizeze această tehnologie pentru a crea tricouri pentru fotbalişti care să indice momentul în care acesta este prea încălzit sau semne de circulaţie care îşi schimbă culoarea pentru a indica prezenţa poleiului pe şosea. Tehnologia a fost deja utilizată pe o serie de produse, precum indicatorii de răcire de pe sticlele de bere sau de pe unele produse din ciocolată.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele