IT & C

#controller multitouch #botanicus interactus #instrument muzical

Orice planta poate deveni controller multitouch sau instrument muzical

Inginerii Disney au dezvoltat tehnologia Botanicus Interactus, ce permite transformarea unei plante de ghiveci intr-un controller multitouch sau instrument muzical.

Facand legatura intre ghiveci si computer cu un singur fir, planta devine un controller multitouch ce poate fi folosit in numeroase feluri. Cu ajutorul tehnologiei SFCS, Botanicus Interactus foloseste principiile ecranelor tactile capacitive si poate analiza si modul si locul in care este atinsa planta, potrivit Wired.co.uk.

Ca instrument muzical, aplicatia ar putea fi folosita pentru a lega o anume nota muzicala de atingerea usoara a unei frunze. Daca este folosit un bambus, pentru fiecare segment din tulpina poate fi programata o comanda diferita.

Specialistii Disney lucreaza la numeroase alte moduri de a transforma plantele de ghiveci in jucarii interactive. Vezi demonstratia video a tehnologiei Botanicus Interactus:





Sursa foto: Geek.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele