IT & C

Orasul digital si-a deschis portile

Ieri s-a deschis, oficial, cea de-a 15-a editie a expozitiei internationale de tehnologia informatiei si comunicatii, Computers & Electronics Romanian Fair (CERF).

CERF 2006, sau Orasul digital, va invita sa descoperiti, de ieri, pe o suprafata de 14.000 de metri patrati, ultimele inovatii ale tehnologiei, expuse de peste 550 de marci din domeniu. Printre acestea, marii operatori de telefonie mobila, care s-au intrecut, si in acest an, in promotii si oferte speciale.

Vodafone Romania prezinta, in acest an, la CERF, o solutie de acces la Internet de mare viteza. Solutia se axeaza pe conectare fara fir, care permite clientilor operatorului acces la Internet si transferul datelor cu viteze de pina la 1,4 Mb pe secunda.

Pentru prima data in Romania, Vodafone prezinta tehnologia HSDPA-3G Broadband, urmatorul ni-vel al comunicatiilor din generatia a treia, care permite viteze de pina la 1,4 Mb/s, a declarat directorul general al Vodafone Romania, Liliana Solomon.

Ea a adaugat ca in cadrul standului Vodafone Romania specialistii operatorului vor efectua demonstratii ale serviciului Vodafone Live!, lansarea comerciala urmind sa aiba loc peste citeva saptamini.

Solutia Vodafone Mobile Connect, prin HSDPA, permite conectarea fara fir a utilizatorilor de dispozitive mobile (laptop, notebook s.a.) la Internet sau la aplicatiile interne ale companiei. Reteaua HSDPA asigura viteze de transfer de pina la 1,8 Mb/s, iar dezvoltarile ulterioare vor aduce o dublare a vitezei.

In cadrul standului Vodafone, vizitatorii vor putea testa solutia BlackBerry, disponibila pe terminalele BlackBerry 7290, Nokia 9300i si Nokia E61.

Vodafone Live! este utilizat la nivel international de peste zece milioane de clienti.

Vodafone Romania este divizia grupului britanic Vodafone si avea peste 6,1 milioane de clienti la finele anului 2005. La nivel international, conglomeratul englez furnizeaza servicii pentru 165 de milioane de clienti.

Cosmote merge pe show

La prima sa participare la CERF, Cosmote invita publicul la standul sau pentru o serie de evenimente interactive si sesiuni de autografe si fotografii cu vedete pop cunoscute. Compania ofera vizitatorilor standului sau un minut de celebritate pe postul romanesc de muzica MTV.

In cabina de transmisie montata special pentru eveniment, Catalin Maruta va modera o serie de miniinterviuri spontane cu vizitatorii care vor avea la dispozitie un minut sa cinte, sa rida, sa danseze sau sa faca pur si simplu ce le trece prin . Cele spontane si amuzante reprezentatii ale participantilor vor fi transmise ulterior pe MTV Romania.

Cosmote va oferi, de asemenea, vizitatorilor conceptul de comunicare interactiva Ai intrebari, am raspunsuri, prin care membrii din echipa de conducere a companiei, printre care si directorul general, Nikolaos Tsolas, vor sta la dispozitia publicului pentru a raspunde intrebarilor despre produsele si serviciile Cosmote.

Prezenta companiei noastre la cel mai important eveniment al industriei de comunicatii din Romania se bazeaza pe comunicare deschisa, creativa si dinamica cu publicul, pe simplitate in abordare si transparenta informatiei, a declarat Costas Kapetanopoulos, director de Marketing & Comunicare al Cosmote.

Tot la standul Cosmote, vizitatorii vor avea ocazia sa se fotografieze alaturi de vedete precum Loredana, Anna Lesko, Calin Goia, de la Voltaj, Class, Akcent, Pepe si Heaven.

Sectiuni specializate la CERF 2006

Aceasta editie a CERF a fost organizata pe mai multe sectiuni, dupa profil. Astfel, in pavilioanele 16 si 17 puteti intilni sectiunea Comunicatii, care reuneste principalii operatori de telefonie, furnizori de servicii Internet si transfer de date, furnizori de echipamente si solutii in domeniul comunicatiilor.

Sectiunea Solutii digitale IT, audio si video, produse electronice ocupa pavilioanele 13 si 14 si este dedi-cata furnizorilor de solutii digitale, de solutii complete IT, audio-video si multimedia.

Imaging Expo este dedicata fotografiei digitale si artei fotografice, precum si echipamentelor pentru acest domeniu. In pavilionul 15 puteti gasi Distributie hardware si software sau Solutii IT, software, servicii si aplicatii pentru afaceri. Vor fi organizate de asemenea o serie de conferinte tematice, printre care si , care va reuni principalii actori de pe piata de profil.

IT de peste patru miliarde de euro

Valoarea globala a pietei IC&T din Romania a fost evaluata la 4,153 miliarde de euro, in 2005, fata de 3,637 de miliarde euro, in 2004, potrivit operatorilor din domeniu, citati de Rompres.

Valoarea pietei romanesti de software si servicii a fost aproximata la un miliard de euro, iar estimarile arata ca exporturile romanesti de software si servicii au totalizat, in anul 2005, aproximativ 280 de milioane de dolari, fata de anul 2004, cand valoarea atingea suma de 240 de milioane de dolari (o crestere de 60 de milioane de dolari fata de 2003).

Pentru anul 2006, estimarile in ceea ce priveste exportul de software si servicii sint de 350 de milioane de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului