IT & C

Orange Romania - obligata sa plateasca o amenda de 8 miliarde de lei

Orange Romania este buna de plata. Curtea de Apel Bucuresti a decis, cu doar doua zile inainte de sfarsitul anului 2005, ca Orange Romania trebuie sa plateasca o amenda de circa 8 miliarde de lei vechi. Motivul: compania de telefonie a refuzat sistematic sa trimita Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii ( ANRC ) modelul matematic dupa care isi calculeaza costurile de interconectare. Practic, Orange Romania a fost condamnata prin sentinta definitiva sa plateasca ANRC o amenda in valoare de 15.000.000 ROL pe zi, incepand din septembrie 2004, pentru intarzierea in furnizarea documentatiei aferente modelului top- down de calculatie a costurilor necesare pentru stabilirea noilor tarife de interconectare. Decizia apartine Curtii de Apel Bucuresti care a respins cererea Orange de anulare a amenzii date de noi, ne-au declarat surse din cadrul ANRC.



Desi Orange trebuia sa trimita ANRC documentatia solicitata inca din martie 2004, compania a ignorat, vreme de aproape doi ani, solicitarile autoritatilor romane, preferand sa se judece cu statul roman.
Ceea ce ne-a deranjat a fost ca nu numai ca nu ne-au trimis raspunsul lor, dar nici macar nu si-au justificat tacerea, ori sa vina sa propuna un termen nou, la care sa se conformeze, au mai spus sursele citate din ANRC.

Compania Orange Romania avea obligatia de a transmite ANRC, pana la data de 31 martie 2004, documentatia modelului top-down de calculatie a costurilor de tip LRIC, necesar pentru stabilirea noilor tarife de interconectare, fundamentate pe costuri. In cele din urma, vazand ca nu au cu cine dialoga, ANRC a amendat compania Orange cu 8 miliarde ROL. Dupa cateva zile, Orange a dat ANRC in judecata, insa la finele anului trecut a pierdut procesul. Amenda se aplica incepand cu data de 15 septembrie 2004 pana cand Orange Romania va transmite documentatia solicitata, in mod corect si complet, au declarat sursele citate. Dupa ce in urma cu circa o luna, reprezentantii Orange au declarat ca nu doresc sa comenteze informatiile legate de amenda primita de la ANRC, ieri, la insistentele noastre, am fost informati ca cei in masura sa ne dea un raspuns sunt in concediu toata saptamana.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele