IT & C

Oracle la LOAD

Manifestandu-si determinarea de a sustine dezvoltarea sistemelor informatice bazate pe standarde deschise, compania Oracle Romania a participat la prima editie a LOAD ( Open Alternative Days), eveniment dedicat solutiilor Linux si open-source.

Dupa cum reiese si din titlu, prezentarea "Oracle9i pe Linux, performanta si flexibilitate la un cost accesibil" sustinuta de Liviu Gherman - Technology Sales Consultant la Oracle Romania a avut ca tema principala evidentierea beneficiilor pe care le ofera utilizatorilor platformele Oracle pe Linux.

Pionier al tehnologiilor inovative, Oracle a anticipat larga popularitate de care se va bucura sistemul de operare Linux la nivelul solutiilor de intreprindere , fiind primul producator care inca din 1998 si-a lansat produsele pentru baze de date si servere de aplicatii care beneficiau de suport pentru Linux. In prezent, peste 3.500 de producatori independenti de software folosesc Oracle Database pe Linux, peste 550 de parteneri si-au certificat solutiile cu oracle9i Database pe Linux, iar site-ul comunitatii OTN (Oracle Technology Network) a inregistrat peste 1.000.000 de descarcari pentru Linux.

Prin initiativa strategica de a sustine acest sistem de operare, Oracle aduce Linux-ul la nivel entrerprise, oferind toate produsele de tehnologie si aplicatiile sale pe Linux, colaborand cu distribuitorii de Linux, contribuind cu optimizari de performante si de stabilitate la kerne-ul Linux si oferind cel mai inalt nivel de suport tehnic. Angajamentul Oracle fata de Linux consta deci atat in asigurarea compatibilitatii Linux pentru intreaga sa linie de produse (baza de date, serverul de aplicatii, suita de aplicatii de e-business, pachetul Collaboratuon Suite) asigurarea unui suport direct pentru Linux, inclus in contractul de suport tehnic pentru Oracle, cat si includerea suportului tehnic pentru Linux in suportul oferit pentru toate produsele Oracle. Echipa Oracle specializata pe kernel-ul Linux contribuie la dezvoltarea mediilor open-source prin sistemul GPL, iar prin asocierea cu Red Hat si UnitedLinux a contribuit la obtinerea unor caracteristici noi pentru Linux, printr-o rata de transfer I/O imbunatatita, utilizarea optima a memoriei si cresterea scalabilitatii.

Doua mari organizatii majore acopera peste 95% din piata sistemelor de operare Linux: Red Hat si UnitedLinux asociatie formata din companiile SuSE, SCO (Caldera), TurboLinux si Conectiva. Prin parteneriatele strategice cu aceste companii, Oracle asigura certificarea si suportul pentru urmatoarele distributii de Linux: Red Hat Linux Advanced Server, Conectiva Linux Enterprise Edition, SCO Linux Server 4.0, SuSE Linux Enterprise Server 8 (SLES 8) si TurboLinux Enterprise Server 8.

Companiile Oracle si Red Hat au anuntat la recenta editie LinuxWorld de la Frankfurt, parteneriatul ce vizeaza definirea si imbunatatirea functionalitatilor incluse in Red Hat Enterprise Linux 3, ce va beneficia de scalabilitate si performanta crescute pentru mediile bazate pe tehnologie Oracle. In plus, Red Hat Enterprise Linux 3 vine cu peste 50 de noi facilitati care vor optimiza mediile Oracle si Linux.
Folosind Oracle Database 10g si Oracle Application Server 10g pe Linux, clientii vor putea sa dezvolte solutii de nivel enterprise la cele mai reduse costuri pentru infrastructura hardware si sistem de operare. Nu intamplator, recordul de 136.110,98 tpmC cu un raport pret/ performanta de 3,94$/tpmC inregistrat intr-un benchmark TPC-C pentru Linux, este de un sistem ce a rulat Oracle Database 10g si Red Hat Enterprise Linux Server 3.(1) pe un Integrity rx5670 cu 4 procesoare Intel Itanium 2 la 1.5 GHz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele