IT & C

#onu #securizare retele wireless #supraveghere internet

ONU cere supravegherea internetului in lupta antiterorism

Cel mai nou raport ONU cu privire la lupta antiterorism sustine o supraveghere mai atenta a internetului la nivel international.

Raportul "Utilizarea Internetului in Scopuri Teroriste", publicat de Organizatia Natiunilor Unite, arata ca teroristii utilizeaza site-uri ca Facebook, Twitter, YouTube si Dropbox pentru a disemina mesaje de propaganda.

ONU mentioneaza ca o prioritate este securizarea retelelor wireless din aeroporturi si locuri publice, ce ar fi folosite in anonimitate de catre teroristi, potrivit CNET.com.

Alte masuri recomandate de ONU includ stocarea datelor despre comunicarile dintre utilizatori de catre site-urile de mesagerie online si apeluri audio, ca Skype.

Raportul ONU cere crearea unei infrastructuri online internationale care sa usureze munca fortelor de ordine locale in lupta antiterorism prin impartasirea informatiilor intr-un cadru mai larg.

Sursa foto: USAToday.net

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele