IT & C

Oamenii de stiinta spera sa descopere cu ajutorul radarului extraterestrii de pe Marte

Un , sponsorizat de NASA si de Agentia Spatiala Europeana, amplasat pe satelitul european Mars Express ce orbiteaza in jurul planetei Marte, a aruncat o privire sub scoarta planetei rosii si a deschis astfel o noua dimensiune a explorarilor planetare.

Radarul de pe Mars Express se cheama MARSIS (Mars Advanced Radar for Subsurface and Ionospheric Imaging). El a fost construit pentru a trasa o harta a distributiei apei lichide si a celei inghetate in portiunile de suprafata ale crustei martiene.

MARSIS lucreaza impreuna cu un al doilea radar, ce permite vizualizarea mai buna a detaliilor, dar la o adancime mai mica.

Cu ajutorul celor doua instrumente radar, cercetatorii spera sa gaseasca secrete ale spatiului si chiar urme ale unor posibile fiinte extraterestre. Oamenii de stiinta doresc sa scaneze astfel si luna lui Jupiter, , lunile lui Saturn Titan si Enceladus, precum si asteroizi sau .

 

Pentru cele mai importante ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele