IT & C

Oamenii ar putea fi extraterestri

Viata pe Terra a fost adusa de un meteorit, in urma cu aproximativ patru miliarde de ani, arata ultima teorie a cercetatorilor britanici si americani.

Cateva dintre caramizile organice care stau la baza aparitiei vietii pe Pamant isi au originea in spatiu, sustine o lucrare stiintifica britanico-americana, publicata luni si citata de o serie de publicatii stiintifice. Studiul, dirijat de cercetatorii de la Imperial College London, a descoperit in premiera pe un meteorit componente esentiale ale materialului genetic primitiv.

Oamenii de stiinta au confirmat ca substantele pe care le-au identificat, esentiale pentru formarea acizilor nucleici, precum ADN si ARN, sunt de origine extraterestra , nefiind rezultatul unei contaminari a fragmentelor din meteoritul analizat cu spatiul terestru, cum s-a crezut initial.

Potrivit LiveScience.com, cercetatorii au pus sub lupa bucati din meteoritul Murchison, prabusit in Australia in 1969.Rezultatele spectaculoase la care au ajuns i-au facut sa emita ipoteza ca si meteoritii care au bombardat Pamantul cu aproximativ patru miliarde de ani in urma erau purtatori de componente in forma bruta ale vietii.

“Descoperirea avanseaza ideea ca un obiect extraterestru a avut o contributie importanta in aparitia vietii pe Terra”, a declarat chimista Zita Martins, coordonatoarea cercetarii. Incidentul a declansat un proces evolutionar care s-a intins de-a lungul a miliarde de ani si care a cuprins intreaga flora si fauna, inclusiv specia umana.

“Deoarece meteoritii reprezinta resturi ale procesului de formare a sistemelor solare, partile constituente ale vietii ar putea fi raspandite in cosmos. Pe masura ce tot mai multe componente brute ale vietii sunt descoperite pe obiecte din spatiu, teoria ca viata se poate ivi oriunde exista conditii chimice prielnice devine din ce in ce mai plauzibila”, a completat Mark Sephton, de la Imperial College London.

Nu toata lumea este insa de acord cu noua teorie. “Doar pentru ca moleculele gasite pe fragmentele de meteorit provin din spatiu nu inseamna ca aceiasi compusi nu au fost sintetizati paralel si pe Pamant”, a subliniat David Dreamer, chimist la Universitatea California. “Cercetatorii nu stiu inca exact cate dintre caramizile vietii de pe Terra au origini autohtone si cate au venit din spatiu”, a mai adaugat el.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele