IT & C

O proteina produsa de organismul uman poate opri dezvoltarea SIDA

Cercetatorii americani au facut o descoperire care ar putea revolutiona medicina. Este vorba de un posibil tratament pentru SIDA - una dintre cele mai cumplite maladii aparute in secolul 20. Rezultatele specialistilor de la Institutul National American pentru Cercetarea Genomului Uman au fost publicate ieri.

Solutia este o proteina produsa de organismul uman, care poate distruge retrovirusul responsabil pentru producerea SIDA. HIV s-a dovedit pana in prezent foarte rezistent in fata substantelor antiretrovirale, deoarece este capabil de mutatii genetice multiple.

Cercetatorii au reusit sa blocheze infectarea unui tesut prin dezactivarea proteinei ITK, prezenta in limfocite. Ei au observat ca daca aceasta proteina nu este activa, retrovirusul care produce SIDA nu mai poate utiliza cu eficacitate limfocitele pentru a se reproduce, ceea ce ar putea bloca propagarea maladiei.

Posibilitatea dezvoltarii unui tratament pornind de la aceasta descoperire devine posibila, mai ales ca proteina studiata sufera putine mutatii genetice.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele