IT & C

O noua versiune Linux asteptata in decembrie

Versiunea 2.6 a nucleului Linux este asteptata in luna decembrie, si se pare ca va fi mult mai solida decat predecesoarea sa.

Versiunea test curenta, 2.6.0-test10, ar trebui sa fie ultima, iar versiunea 2.6.0 va aparea catre sfarsitul acestui an.
Nucleul Linux 2.6 aduce schimbari majore in comparatie cu versiunea 2.4 vanduta in prezent de companii precum si SuSe Linux. O imbunatatire semnificativa este abilitatea de a putea rula pe servere puternice cu numeroase procesoare, un domeniu in care Unix este foarte popular si pe care Microsoft incearca sa-l abordeze.

Desi este bazat pe Unix, sistemul Linux a devenit mult mai popular si mai larg utilizat, avand un pret mai mic pentru computerele cu procesoare Intel. Si-a castigat populariattea la inceput printre corporatii si servere lower-end, dar abilitatea de a rula pe servere -end va determina ca Linux sa inlocuiasca o mare parte din piata Unix.
Versiunea 2.6.0 va fi mult mai bine testata decat a fost versiunea 2.4.0.
Intre momentul aparitiei unui nou nucleu si momentul includerii sale intr-un exista un de timp. Red Hat a asteptat pana la verisunea 2.1.2 inainte de a vinde un produs cu noul nucleu.

Red Hat testeaza noua tehnologie in "Fedora Core", a carui scop principal va fi acela de a introduce si imbunatati nucleul 2.6 inainte de a-l include in produsul Red Hat Enterprise Linux, care nu va beneficia de nucleul 2.6 inainte de 2005.
Red Hat si SuSe au inclus cateva caracteristici ale nucleului 2.6 in versiunea 2.4 in produsele lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele