IT & C

#microsoft #windows 7 #geforce #nvidia

nVidia sustine crearea de aplicatii media mai puternice

nVidia Corporation doreste dezvoltarea de software si crearea de aplicatii digitale puternice avand la baza unitatile de procesare paralela (GPU) nVidia GeForce.

Alaturi de sistemul de operare Windows 7, compania asigura devoltatorilor libertate de actiune prin interfata de programare a aplicatiilor (API) DirectCompute , care a fost lansata in cadrul Microsoft DirectX11 API.

Colaborare

nVidia a colaborat intens cu Microsoft la dezvoltarea, testarea si validarea interfetei de programare Microsoft DirectCompute. DirectCompute va fi distribuita in cadrul DirectX 11 API, cu suportul liniei actuale de GPU nVidia DirectX 10 si a liniei urmatoare DirectX11 bazate pe recent lansata arhitectura Fermi.

"nVidia si-a demonstrat angajamentul fata de calculul pe unitatile de procesare vizuala prin lansarea arhitecturii Fermi. Windows 7 si DirectCompute vor facilita crearea de aplicatii inovatoare pe baza puterii masive de procesare a unitatilor de procesare vizuala"
, a afirmat Mike Ybarra, Manager General Windows Product Management in cadrul Microsoft.

Pentru dezvoltatori

Dezvoltatorii Windows interesati de informatii suplimentare despre lucrul cu DirectCompute si GPU nVidia sunt invitati sa acceseze un site web dedicat. Utilizatorii care detin deja sisteme GPU GeForce cu Windows 7 pot descarca noile driver-e certificate WHQL care suporta DirectCompute direct de pe pagina online nVidia.

"DirectCompute transfera calculul pe GPU din zona de nisa catre mainstream, asigurand accesibilitatea acestei tehnologii catre milioanele de utilizatori de Windows 7", a declarat Rob Enderle, analist principal pentru Enderle Group.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele