IT & C

#cpu #gpu #chip #nvidia #intel

nVidia si Intel in razboi

Compania nVidia a incetat productia de chip-uri declarand ca Intel a incalcat unele drepturi de autor .

In tabara sa Intel spune ca tehnologiile folosite de ei sunt diferite fata de cele nVidia.

In razboi

Cele doua companii nu sunt pentru prima data in judecata , dar pe parcursul timpului au reusit sa rezolve anumite conflicte. Din pacate, recent nVidia a intenat proces celor de la Intel declarand ca acestia au folosit tehnologii nVidia in producerea de procesoare si au incalcat intelegerile contractuale.

In aceelasi timp Intel declara ca tehnologiile folosite sunt total diferite, dar in ciuda declaratiilor nVidia si-a incetat productia de chipset-uri pentru procesoarele Intel. Desi ambele companii au anuntat cele mai revolutionare tehnologii, conflictul vine si pe fondul zvonurilor despre o posibila iesire a celor de la nVidia din peisajul tehnologic high-end.

Intel si nVidia

Recent compania Intel a anuntat noile progrese pe segmentul de chipuri grafice prezentant platforma Larrabee, modul dedicat placilor on-board. Cu aceste noi platforme Intel spera sa inlocuiasca solutiile actuale de acest gen.

Pe de alta parte nVidia si-a prezentat recent arhitectura "Fermi" care dispune de un set de caracteristici care accelereaza performanta pe un segment mai larg de aplicatii decat pana acum si care va fi in curand implementata intr-un supercomputer .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele