IT & C

#notebook #optimus #nvidia

nVidia Optimus, noua tehnologie dedicata notebook-urilor

Cei de la placa video potrivita pentru aplicatiile rulate si in functie de complexitatea datelor ce urmeaza a fi procesate, acestea sunt trimise fie catre unitatea de procesare vizuala nVidia, fie catre procesorul grafic integrat Intel.

Primele notebook-urile cu tehnologia nVidia Optimus vor fi disponibile in curand, startul fiind dat de cei de la Asus cu modelele UL50Vf, N61Jv, N71Jv, N82Jv si U30Jc.

Cum functioneaza

Placa video nVidia intra in functiune in momentul in care este rulat un joc, este redat un material video sau sunt rulate aplicatii care pot accesa resursele unitatii de procesare video . In momentul in care utilizatorul lucreaza cu aplicatii ce nu necesita procesare complexa (navigare pe net, e-mail), placa este dezactivata complet, iar placa video integrata ii ia locul, rezultatul fiind o autonomie extinsa fara a sacrifica performanta.

"Frumusetea tehnologiei nVidia Optimus consta in simplitatea ei. Poti naviga pe web si beneficia de o autonomie foarte buna, iar in clipa in care e nevoie de mai multa putere de procesare, cum ar fi continut Adobe Flash 10.1, Optimus comuta automat pe acceleratorul grafic nVidia"
, a declarat analistul Dr. Jon Peddie, presedinte al Jon Peddie Research.

Asemeni masinilor hibride

Asa cum masinile hibride aleg in timp real intre motorul electric si cel clasic, pe combustibil, pentru a-l folosi pe cel mai adecvat situatiei, tehnologia nVidia Optimus face acelasi lucru in cazul acceleratoarelor grafice.

Tehnologia nVidia Optimus directioneaza informatia care urmeaza sa fie prelucrata cstre procesorul cel mai potrivit grafic, din punct de vedere al eficientei, extinzand autonomia bateriei de pana la doua ori in comparatie cu sistemele configurate asemanator, dotate cu placi video discrete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele