IT & C

#cuda #sistem de operare #snow leopard #apple #opencl #nvidia

nVidia ofera OpenCL pe noul sistem Snow Leopard

nVidia Corporation anunta ca noul Apple Snow Leopard este primul sistem de operareĀ  care integreaza OpenCL.

Acesta este un standard de programare deschis multi-platforma care le permite dezvoltatorilor sa beneficieze de puterea de calcul a unitatii de procesare vizuala (GPU), pentru a crea si rula orice aplicatie.

Standardul OpenCL

Standardul OpenCL, dezvoltat pe arhitectura de procesare nVidia Cuda , permite rularea aplicatiilor in sistem de co-procesare, simultan pe unitatea centrala de procesare (CPU) si pe unitatea de procesare vizuala (GPU).

Utilizatorii Apple au acces la o gama variata de 10 modele de unitati de procesare vizuala compatibile cu sistemul de operare Snow Leopard , care integreaza arhitectura CUDA: nVidia GeForce 9400M, GeForce 9600M GT, GeForce 8600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130, GeForce GTX 285, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GS, nVidia Quadro FX 4800 si Quadro FX 5600.

Pentru Windows si Linux

nVidia pune la dispozitia dezvoltatorilor o varietate de materiale de documentare si instrumente specifice dezvoltarii in OpenCL, inclusiv un ghid detaliat de programare, un ghid de bune practici pentru sporirea performantei, platforme de dezvoltare (SDK) si un Visual Profiler pentru optimizarea performantei, care va fi lansat in curand. Pe langa integrarea standardului OpenCL in sistemul de operare Apple Snow Leopard, nVidia a lansat si drivere adaptate pentru Windows si Linux.

"nVidia conduce grupul de lucru OpenCL si este singura companie care ofera drivere OpenCL pentru unitatea de procesare vizuala (GPU) catre miile de dezvoltatori Snow Leopard, Windows si Linux"
, a declarat Sanford Russell, general manager CUDA in cadrul nVidia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele