IT & C

#nvidia 3d vision #tehnologie #marte

NVIDIA 3D Vision insoteste cosmonautii pe Marte

Tehnologia NVIDIA 3D vision va oferi participantilor in proiectul de simulare a calatoriilor interplanetare “Marte-500”experienta realitatii virtuale

Proiectul Marte-500, parte din programul spatial rusesc, urmareste replicarea conditiilor unui zbor pe planeta Marte.

Ultima si cea mai lunga etapa a programului, care a inceput pe 3 iunie, implica izolarea a sase cosmonauti timp de 520 de zile intr-un mediu sigilat ermetic care simuleaza conditiile si barierele de comunicare specifice zborului interplanetar.

In timpul zborului experimental, fiecare membru al echipajului va fi echipat cu un notebook care integreaza tehnologia Nvidia 3D Vision . Fiind cea mai importanta solutie pentru grafica stereoscopica 3D, tehnologia nvidia 3d vision ii va ajuta pe cosmonauti sa patrunda in realitatea virtuala martiana.  

Profunzimea si calitatea experientei vizuale obtinute cu Nvidia 3D Vision imbunatateste parametri experimentului ajutand la reproducerea cu acuratete a efectelor psihologice care pot surveni in cele mai importante etape ale misiunii, incepand cu lansarea navetei, pana la aselenizare si expeditie pe suprafata planetei.

Prin crearea unei realitati virtuale 3D, tehnologia 3D Vision ii va ajuta pe cosmonauti sa simuleze cea mai acurata experienta de aselenizare.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele