IT & C

#sex #batrani

Noua revolutie sexuala

Persoanele cu varsta de peste 70 de ani declara ca fac mai mult sex decat atunci cand erau mai tinere, arata un studiu al Universitatii din Gothenburg, publicat de cotidianul The Independent.

Cand actrita Sophia Loren a intrebat-o pe bunica sa cand si-a pierdut apetitul sexual, femeia, de 80 de ani, i-a raspuns: " Draga mea , ar trebui sa intrebi pe cineva mult mai in varsta decat mine". Si acesta nu este un caz singular. Conform aceluiasi studiu, "generatia Viagra " se bucura din ce in ce mai mult de placerile vietii sexuale.

Persoanele care, in perioada anilor '60, erau marcate de asa-numita revolutie sexuala, pastreaza inca o atitudine liberala fata de acest subiect.
Astfel, performatele barbatilor fiind tot mai crescute, efectele benefice asupra femeilor au fost tot mai evidente.

Studiul a fost efectuat de cercetatorii suedezi pe o perioada de 30 de ani, in intervalul 1971-2001, asupra unui numar de 1.500 de subiecti cu varste de peste 70 de ani.

In cadrul cercetarilor s-au avut in vedere viata sexuala, satisfactia maritala, precum si difunctiile sexuale ale celor intervievati.

Rezultatele arata ca numarul celor care si-au imbunatatit in timp viata sexuala este in ascensiune in cadrul ambelor sexe. Astfel acesta a crescut de la 52% la 68% la barbatii casatoriti si de la 38% la 56% in randul femeilor casatorite.

Placerea de a face amor este in crestere cu 20 de procente si la persoanele necasatorite.

Dictonul generatiei Flower-Power, "Faceti dragoste, nu razboi", pastreza inca un ecou puternic in randul persoanelor de varsta a treia.

"Studiul nostru arata ca din ce in ce mai multe persoane in varsta considera ca o viata sexuala activa constituie sarea si piperul celor din urma ani", precizeaza Nils Beckman, conducatorul studiului.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele