IT & C

#ransomware #amenintare virtuala autohtona #romania

Noua amenintare virtuala autohtona nu distruge, dar sperie

Romania a fost, zilele acestea, atat sursa, cat si victima unui nou tip de atac informatic, cauzat de aparitia celui mai recent / romanesc: Gen:Trojan.ShellStartup.GGW@aCmzJwli.

Familia ransomware include aplicatii care "sechestreaza" date esentiale de pe calculatorul infectat (sau restrictioneaza total accesul utilizatorului la acesta) pana la efectuarea unei plati catre atacator.

Limbaj

Scris in Delphi , acest troian de 512 KB sub aparenta unei arhive zip. La prima executie, troianul isi creeaza o cheie proprie in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\keytz\ si seteaza valoarea Run la 0. Aceasta valoare reprezinta numarul de rulari. Aplicatia poate fi deblocata cu parola MASTER123, care trebuie tastata in campul special din fereastra troianului. Dupa introducerea codului corect, aceasta se inchide si initializeaza un script pentru a se auto-elimina din sistem.

Gen:Trojan.ShellStartup.GGW@aCmzJwli nu este decat un instrument de intimidare. Impactul asupra calculatorului infectat se rezuma la ascunderea oricarei ferestre a sistemului de operare care nu are titlul "!!!ALERT!!!" atunci cand utilizatorul incearca sa o acceseze. Acest procedeu se bazeaza pe un timer care verifica fiecare fereastra activa in parte.

Alte amenintari mioritice

Daca Gen:Trojan.ShellStartup.GGW@aCmzJwli este un mai mult deranjant decat distructiv, acest lucru nu se aplica la cele mai recente ameninatri informatice " made in Romania ", care sunt nu numai extrem de distructive, dar si foarte atent programate: Win32. Worm .Delf.NFW, care cauta si sterge toate fisierele MP3 care contin titluri de manele.

Win32.Worm.IM.J se propaga prin serviciile de mesagerie instant prin mesaje ce directioneaza  utilizatorul catre site-uri ce gazduiesc malware. Win32.Worm.IM.J este capabil sa detecteze -cheie folosite de potentiala victima si sa poarte o scurta conversatie cu aceasta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele