IT & C

Nou record al vitezei de transmitere a datelor pe Internet

Doua centre stiintifice de cercetare au anuntat ca au stabilit un nou record al vitezei de transmitere a datelor pe Internet, echivalanta cu transferarea continutului intreg al unui DVD in 7 secunde.

de Cercetare Nucleara ( ) a spus ca recordul, care depaseste precedentul record, a fost obtinut in aproape 30 minute de transmisie intr-o retea, intre Geneva si sediul unui partener din California .
CERN , ale carei laboratore se afla langa Geneva, a spus ca a trimis 1.1TB de date la 5.44Gbit/sec catre laboratorul Institutului Tehnologic din California, pe data de 1 octombrie. Aceasta viteza este de 20.000 ori mai mare dacat o conexiune broadband obisnuita si este echivalenta cu transferarea continutului unui CD de 60 minute intr-o secunda, operatiune care necesita in jur de 8 minute printr-o conexiune broadband standard. Folosind tehnologia curenta, descarcarea de pe Internet a unui film de 90 minute necesita in jur de 15 minute.

Oliver Martin de la CERN a spus ca noul record inregistrat reprezinta o piatra de hotar si ii aduce pe cercetatori mai aproape de visul lor de a face comunicarea dintre oamenii de stiinta din intreaga lume efectiva si practic instantanee , eliminand inconvenientul distantei.
Harvey Newman de la Institul Tehnologic California este de parere ca realizarea creste sperantele ca sistmele sa opereze la 10Gbit/sec, iar acest lucru va fi un fapt comun in viitorul apropiat.
Cel mai rapid transfer anterior, de 2.38Fbit/sec, a fost realizat in luna februarie de o echipa formata din CERN, California Intitute of Technology, US Los Alamos National Laboratory si Linear Accelerator Center din Stanford.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele