IT & C

#nokia bh-905 #casti audio #wireless

Nokia BH-905 Review

Casti audio fara fir, dar cu capacitatea de a reda sunetul la o calitate ridicata pot fi visul oricarui audiofil, totusi castile wireless sunt ocolite tocmai pentru ca se crede ca nu pot oferi o calitate audio buna.

Este posibil ca acest lucru sa se fi intamplat la odata cu primele modele de casti wireless, dar acum nu prea mai exista scuze. Doritorii pot alege acest gen de casti de la o serie de producatori de profil.

Constructia Nokia BH-905

Compania finlandeza Nokia, cunoscuta pretutindeni pentru telefoanele mobile, scoate pe piata un nou set se casti audio wireless, modelul Nokia BH-905, care calca pe urmele modelului BH-504. Ce face aceste casti atat de speciale? Noul set este unul dintre putinele modele existente pe piata care dispune de tehnologia de reducere a zgomotului ambiental, lucru care automot ridica mult calitatea sunetului redat.

Nokia BH-905 au o lungime de 20 de cm, o latime de de 15,4 cm si o grosime de 5,8 cm si sunt casti de tip supra-aural (deasupra urechii). Modelul este confectionat din plastic, metal si piele. Banda care vine peste cap este din plastic, iar partea de sus este imbracata in piele si burete pentru a nu deranja. Totodata, difuzoarele castilor care sunt asezate pe urechi prezinta aceleasi materiale (piele si burete).

Cordeluta castilor este flexibila , lucru care le face mai rezistente cand sunt smulse la repezeala de pe urechi. Mai mult, aceasta banda de plastic ascunde si sistemul de modificare a lungimii acestei "cordelute" a castilor in cazul in care este nevoie. Difuzoarele castilor sunt rotative, acest lucru facand setul sa fie mult mai usor de transportant pentru ca se pot aseza "plat" pe o suprafata.

Sistem de control

Fiind un set de casti wireless, Nokia BH-905 are majoritatea punctelor de control asezate pe suprafata exterioara a difuzoarelor, mai precis pe casca dreapta unde se afla tot sistemul de pornire/oprire, de selectie a melodiilor si de stop/pauza. Pe latura de jos a castii drepte se afla tasta dubla de volum, in timp ce pe casca stanga se afla plasata tasta de anularea a zgomotului ambiental si slotul pentru cablul incarcator.

In caz ca telefonul sau dispozitivul de pe care doresti sa redai muzica nu dispune de conectivitate Bluetooth, castile vin la pachet cu un cablu cu mufa standard de 3,5 mm. In acelasi pachet utilizatorul va gasi si alte tipuri de conectori de 2,5 mm, mufa de conectare a castilor in avion si mufa de 6,3 mm pentru sistem home stereo.

Cum ce comporta

Castile sunt usoare si banda de cap nu apasa difuzoarele pe urechi, iar acest lucru face setul sa fie foarte confortabil. Desi cordeluta are o forma usor ciudata cand este asezata pe cap, acest detaliu este trecut cu vederea. Totusi, pentru ca Nokia BH-905 adopta forma supra-aurala pentru difuzoare si nu circum-aural (in jurul urechii), cei din jurul tau nu vor fi scutiti sa auda muzica redata prin casti.

Cat despre sincronizarea castilor cu un dispozitiv cu Bluetooth, acest lucru se face foarte usor. Trebuie activata functia Bluetooth si sincronizarea se face in cateva secunde prin apasarea indelungata a butonului de pornire de pe casca dreapta. Totusi, daca dispozitivul cu care se face sincronicarea nu vine cu un profil complet AVRCP (Audio Video Remote Control Profile) comenzile de trecere de la o melodie la alta nu vor fi disponibile. Acest lucru este valabil de exemplu in cazul telefonului mobil iPhone.

Ca si in cazul oricarui dispozitiv electronic, functia Bluetooth activata va consuma bateria mult mai rapid. Ca set handsfree Nokia BH-905 va rezista pana la 24 de ore de convorbiri, pana la 25 de ore de redare muzicala, dar numai 15 ore daca functia de anulare a zgomotului ambiental este activata.

Totusi, calitatea sunetului este principalul lucru cu care aceste casti trebuie sa impresioneze si o fac. Sunetul este foarte bun, chiar si fara tehnologie de anulare a zgomotului, dar cele mai impresionante rezultate au fost atinse cu aceasta functie activata. Castile pot fi totusi folosite si ca un set headfree, iar Nokia BH-905 dispune de toate functiile de gen:  raspuns la apeluri, terminare/respingere apel, reformarea unui numar, etc.

Galerie foto Nokia BH-905

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele