IT & C

#intel #procesor #ultra low-voltage #centrino #core 2 duo #intel my wi-fi

Noile procesoare Intel, pentru laptopuri mai subtiri

Intel Corporation a lansat patru noi procesoare, inclusiv o versiune low-power si un chipset pentru laptopuri "ultra-subtiri", dedicate tuturor consumatorilor.

Procesoarele Intel ultra-low voltage ( ULV ) vor permite crearea unor design-uri de laptopuri cu grosime mai mica de 2,5 cm si greutate cuprinsa intre 907-2,267 g, la preturi accesibile.

Laptop mai subtire cu baterie durabila

Pentru a se mari autonomia laptopului, toate procesoarele lansate consuma putina energie, oferind utilizatorilor experienta pe care o asteapta din partea unor laptopuri cu tehnologie Intel. De asemenea, Intel a anuntat o serie de echipamente ce se pot conecta acum wireless la laptop folosind optional tehnologia  Intel My WiFi.

"Cu noile laptopuri ultra-subtiri echipate cu procesoare Intel ultra-low voltage, consumatorii experimenteaza un echilibru unic intre performanta si consum de energie , incomparabil pe piata", a declarat Mooly Eden, vicepresedinte si director general, Mobile Platforms Group, Intel.

Procesoare pentru toata lumea

Intel isi intareste pozitia de lider pe segmentul procesoarelor cu voltaj standard (SV) Intel Core 2 Duo , cu variante de pana la 3.06 GHz. Aceste procesoare cu consum redus de energie asigura o performanta mobila foarte buna atat utilizatorilor din segmentului business, cat si cei de acasa.

In plus, Intel a prezentat express chipset-ul Mobile Intel GS40 dedicat laptopurilor ULV. Acest chipset permite laptopurilor ultra-subtiri sa suporte caracteristicile cerute de utilizatori, inclusiv redare de continut HD, suport pentru Windows Vista Premium si suport nativ pentru HDMI integrat.

Tehnologia My WiFi

Utilizatorii pot opta acum pentru tipul de tehnologie wireless pe care il doresc, adaugand la caracteristicile laptopului tehnologia integrata Intel My WiFi. Aceasta permite conectarea mai multor echipamente la laptopurile cu procesor Intel Centrino 2.

Tecnologia My WiFi transforma laptopul intr-o retea personala wireless, ce permite conectarea a pana la 8 dispozitive certificate Wi-Fi, fara a fi nevoie de cabluri: camera foto /video, imprimante, HDTV-uri sau MP3 playere etc. Astfel, utlizatorii pot printa, partaja, vizualiza fotografii sau sincroniza wireless, de acasa sau de la distanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele