IT & C

#protejare ochi #luminozitate #monitor #lg lcd

Noile monitoare LCD LG protejeaza ochii

LG Electronics lanseaza o noua gama de monitoare inteligente W53 care ajusteaza in mod   automat luminozitatea in functie de lumina din mediul ambient si de imaginea afiaata pe ecran.

In acest mod, noile LCD -uri reduc efectul de ochi obositi ce apare in momentul unei perioade indelungate petrecute in fata monitorului. LCD-urile au diagonale de 18,5 si 27 de inch, ofera o rezolutie Full HD de 1920 x 1080p si un aspect de 16:9.

La cerinta pietei


In urma cercetarilor de piata extensive realizate in Europa si in Asia, a reiesit ca principala nemultumire a utilizatorilor cu privire la monitoare este aceea ca ecranele sunt fie prea luminoase, fie prea intunecate, ceea ce suprasolicita ochii. In noua serie de monitoare LG a incorporat functii care reduc senzatia de oboseala a ochilor.

Monitorul full HD W53 este dotat cu o serie de caracteristici de ultima generatie denumite "tehnologii inteligente". Functia Auto Brightness ajusteaza in mod automat luminozitatea ecranului si alte setari ale imaginii in functie de lumina din mediul ambiant, dar si de imaginea afisata pe ecran.

Avand in vedere ca pe parcursul zilei intensitatea luminii se modifica, setarile ecranului se modifica si ele in mod automat pentru ca imaginea sa arate in orice moment al zilei perfecta. Totodata, prin ajustarea automata a luminozitatii, monitorul protejeaza ochii.

Cu functii inovatoare

Inovatia oferita de noua serie W53 este Modul Cinema. Funcaia elimina orice ar putea aparea pe ecran cu exceptia clipului video, concentrand atentia consumatorului pe continutul dorit si nu pe reclame.

Functia de ajustare automata analizeaza si imaginea afisata pe ecran. Atunci cand monitorul afiseaza imagini inchise la culoare, ecranul se lumineaza in mod automat pentru o vizualizare mai buna. In cazul in care imaginea devine prea luminoasa, monitorul o reduce fara a afecta calitatea acesteia.

Bazata pe o tehnologie similara cu cea utilizata la televizoarele LCD LG high-end, functia Auto Bright incorporata in aceste monitoare nu doar imbunatateste calitatea imaginii, ci si reduce consumul de energie prin scaderea intensitatii luminozitatii.

Disponibilitate

Seria W53 de la LG va fi disponibila pe piata din Romania incepand cu luna martie. Pretul monitoarelor nu a fost anuntat de compania producatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele