IT & C

#player muzical #apple #ipod nano

Noile iPod-uri Apple ajung in Romania in octombrie

Apple a lansat saptamana trecuta in SUA o noua gama de playere audio iPod. La inceputul lunii octombrie acestea vor fi lansate si in Romania.

A patra generatie iPod nano dispune de noua tehnologie Genius de la Apple.

Cel mai subtire

Dispozitivele din aceasta gama sunt cele mai subtiri iPod-uri create vreodata de companie. Au un design elegant, carcasa curbata fabricata din aluminiu si sticla si va sunt disponibile in noua culori diferite: argintiu, violet, albastru, verde, portocaliu, galben, roz, rosu si negru .

Noile iPod nano ofera utilizatorilor pana la 24 de ore de redare audio si pana la 4 ore de redare video si este disponibil in modele cu capacitate de 8 GB sau 16 GB, asemenea iPod-ului Touch sau telefonului Apple.

"iPod nano este cel mai popular player muzical din intreaga lume, iar noi l-am facut chiar mai bun pentru sezonul sarbatorilor," a declarat Steve Jobs , CEO Apple.

Tehnologia Genius

Dispozitivele lansate de Apple incorporeaza o noua tehnologia dezvoltata de Apple numita Genius. Aceasta este in stare sa creeze automat liste de redare cu un singur clic, alaturand melodii din colectia proprie de muzica.

De asemenea, noile iPod nano dispun de o interfata cu utilizatorul imbunatatita, un ecran cu rezolutie mare si accelerometru incorporat, care trece automat la modul Cover Flow cand este rotit si la modul Shuffle cand este usor scuturat.

"Suntem siguri ca utilizatorii vor fi placut impresionati de noul design, de optiunea Genius pentru crearea automata a unei liste de redare si, nu in ultimul rand, de functia prin care treci automat la modul Cover Flow, printr-o simpla miscare a incheieturii", a mai adaugat Steve Jobs.

Cum se face cu listele muzicale?

Datorita noii functii iTunes 8 Genius, care permite utilizatorilor sa creeze automat aceste liste de redare a muzicii, acestia pot previzualiza lista de redare, pot actualiza lista pentru a alege alte melodii si o pot salva pentru audiere ulterioara.

Cu o autonomie de pana la 24 de ore de redare audio si pana la 4 ore de redare video pentru o singura incarcare, noile iPod nano devin, spun reprezentantii Apple, modalitatea ultra-portabila de ascultare muzica sau vizionare de filme si de jocuri, atunci cand utilizatorul este in miscare.

Modelul de 16 GB poate stoca pana la 4.000 de melodii, 14.000 de poze sau 16 ore de continut video , iar modelul de 8 GB suporta pana la 2.000 de melodii, 7.000 de fotografii sau 8 ore de continut video.

Doi ani garantie pentru romani

In Romania, noile iPod-uri vor fi disponibile cu doi ani de garantie, cu unul mai mult decat in alte tari, iar acest lucru va adauga 1-2% la pretul lor, chiar daca acestea vor costa mai mult decat in America.

In SUA, modelele iPod nano recent lansate se vor vinde la pretul de 149 dolari (versiunea de 8 GB de memorie), iar versiunea de 16 GB de memorie va costa 199 de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele