IT & C

#intel #televizor #3d #continut digital

Noi tehnologii dedicate televiziunii

In discursul de la Intel Developer Forum 2009, directorii executivi de la Intel Eric Kim si Justin Rattner au discutat despre ce se intampla si de ceea ce este nevoie atunci cand Internetul face o convergenta cu retelele de transmitere .

Acestia au adus in discutie oportunitatile, atat pe termen scurt cat si pe lung, de a modifica experienta TV, transformand-o in ceva mai personal si interactiv.

3D si grafica avansata

Avand in vedere faptul ca echipamentele dedicate consumatorilor ofera din ce in ce mai mult continut TV, dezvoltatorii vor trebui sa foloseasca o combinatie intre video, animatii 3-D si grafica foarte buna.

La randul sau, importanta calitatii imaginii si decodarea audio/video in platformele CE devine din ce in ce mai critica. Intel si Adobe Systems lucreaza impreuna pentru a integra Adobe Flash Player 10, un instrument cheie pentru dezvoltatorii de continut, in noile procesoarele media.

Acest lucru va conduce la echipamente CE viitoare ce vor fi optimizate pentru play-back-ul de grafica si H.264 (standard de codare digitala), facandu-si astfel aparitia pentru prima data o arie larga de aplicatii pe televizor, bazate pe Flash Player 10.

TV personal si retele inteligente

Personalizarea este critica tinand cont de conyinutul TV masiv oferit astazi in format digital . TV Network CBS a dezvoltat TV Widget , o aplicatie ce necesita o conexiune la Internet si ajuta telespectatorii sa gaseasca si sa se conecteze la un continut premium, printr-o metoda mult mai personalizata.

Aplicatia TV Widgets functioneaza datorita performantelor procesoarelor Intel CE media si a canalului Widget Channel, un framework de dezvoltare software . Oferind produse interactive, jocuri, clipuri video la cerere pe televizoane non-traditionale, precum echipamente digitale CE, va fi nevoie de aparitia unei inovatii care sa rezolve modul in care continutul este distribuit de furnizorii de servicii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare