IT & C

Noi informatii despre cazul IE

Dupa ce Microsoft a dezvaluit solutiile sale de modificare a Internet Explorer -ului, fondatorul companiei Eolas, Mike Doyle, a sfatuit gigantul software ca cea mai buna solutie ar fi ca acesta sa plateasca companiei Eolas o taxa de licenta.

Dupa cum se stie Eolas a dat in judecata compania Microsoft pentru suma de 521 milioane $, pentru ca a introdus in Internet Explorer tehnologia plug-in -urilor, asupra careia Eolas detine patentul.
De la victoria inregistrata luna trecuat de Eolas in procesul intentat companiei Microsoft, industria Web a fost bulversata de speculatii privind Internet Explorer-ul.



La intalnirea care a avut loc la San Francisco, la sediul central Macromedia, producatorul programului de animatie Flash care se bazeaza pe capacitatile pulg-in-urile din IE, Microsoft a prezentat cateva solutii tehnice care le are in vedere pentru modificarea IE.
Oamenii se tem ca aceste optiuni ar putea submina Internetul fortand rescrierea a mii de situri Web, sau abandonarea in totalitate a plug-in-urilor.
Doyle a mai facut unele remarci despre posibilitatea ca Eolas sa refuze licentierea pentru Microsoft si ca s-ar putea sa acorde aceste licente pentru alte browsere sau sa produca un browser propriu. A revenit asupra afirmatii, considerandu-le doar ipotetice.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele