IT & C

Netflix si TiVo dezvolta un produs Internet movie

Serviciul de inchirieri DVD-uri online, Netflix Inc. si producatorul de recordere video digitale TiVo Inc. au afirmat ca impreuna vor dezvolta un produs pentru descarcarea filmelor de pe Internet .
Purtatorul de cuvant al Netflix, Shernaz Daver a afirmat ca era planuit pentru anul 2005 debutul produsului care va permite descarcarea filmelor pe TiVo prin conexiuni Web.
Dar planul se confrunta cu provocarea de a castiga cooperarea Hollywoodului, care a ezitat sa lanseze filmele pe Web fara securitate avansata, temandu-se ca va pierde controlul asupra produselor precum au patit cei din industria muzicala.

Competitori importanti deja incerca sa fure afacerea celor doua firme tehnologice care detin cate 2 milioane de abonati fiecare.
TiVo si Netflix au observat scaderea valorii actiunilor lor in fata competitiei in dezvoltare.
Concurenta Netflix o reprezinta Wal-Mart Stores Inc. care a patruns pe piata DVD-by-mail, iar TiVo simte presiunea companiilor de cablu TV care ofera recordere video personale care la fel ca si TiVo, stocheaza programe TV pe un hard drive. Companiile de cablu TV ofera filme la cerere si in regim pay-per-view , produse care concureaza cu noul plan.

In ciuda potentialului pentru tehnologii noi, Netflix se asteapta ca afacera sa traditionala sa fie chiar mai dominanta peste cinci ani decat este acum, afirma Daver. Compania a discutat cu mai multe studiouri si se asteapta la incheierea unor acorduri de licenta unica cu unele dintre ele.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele