IT & C

Naveta "Endeavour" s-a desprins de Statia Spatiala Internationala

Naveta Endeavour s-a desprins de Statia Spatiala Internationala la ora 2:25, ora Romaniei si si-a inceput drumul de intoarcere spre Terra, unde va ateriza joi.

Plecarea s-a produs cu 29 de minute intarziere, din cauza unei defectiuni aparute la mecanismul de rotatie al antenei solare a statiei.

Clopotul de pe Statie a rasunat pentru a marca momentul plecarii navetei, ritual care a fost imprumutat din traditia marinareasca. Dupa ce si-au luat ramas bun de la colegii lor aflati la bordul statiei, astronautii s-au ambarcat pe Endeavour.

Desprinderea a avut loc la circa 350 de kilometri deasupra Oceanului Indian, in apropierea coastelor Australiei. Aceasta a fost cea mai lunga misiune a unei navete.

Endeavour a decolat de la Cape Cananveral, statul Florida, la 11 martie si s-a cuplat la Statia Spatiala Internationala doua zile mai tarziu. In acest timp, astronautii au efectuat cinci iesiri in spatiu, au montat un robot canadian si un nou modul al structurii statiei.

Naveta, la bordul careia se afla cei 7 membri ai echipajului, va ateriza joi la ora 1:04, ora Romaniei la Centrul Spatial Kennedy, in Florida.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele