IT & C

MyDoom actioneaza

Primul efect al virusului MyDoom s-a putut vedea astazi : site -ul oficial al companiei SCO (www.sco.com) precum si alte site-uri ale companiei (www.caldera.com, www.kr.sco.com) nu mai pot fi accesate.

In ciuda tuturor sugestiilor aparute in articolele de specialitate (netcraft, eweek, infoworld), SCO nu a luat nici o masura pentru a-si proteja site-urile de efectele atacului.

O varianta modificata a virusului (MyDoom.B) ar trebui sa atace de maine si site-ul oficial al companiei Microsoft (www.microsoft.com). Acesta insa este distribuit folosind serverele Akamai si deci efectele s-ar putea sa nu fie la fel de grave. Varianta modificata a virusului impiedica si accesul pe site-urile care ofera solutii anti-virus ceea ce va ingreuna procesul de eliminare a virusului.

Expertii avertizeaza ca acesta este doar unul din efectele virusului, folosit pentru a masca adevaratul scop al lui: sa fie folosit pentru a trimite spam (F-Secure, MSNBC) deoarece calculatoarele infectate pot fi controlate de la distanta.

Din ce in ce mai multe servere de email filtreaza mesajele publicitare nedorite, iar adresa IP a expeditorului este unul din criteriile cele mai importante in identificarea lor. Astfel sutele de mii de calculatoare care sunt infectate cu virusul MyDoom devin o resursa foarte importanta pentru persoanele care trimit spam.

Acasa.ro va protejeaza atat impotriva virusilor, prin folosirea programului antivirus al companiei RAV, cat si impotriva mesajelor nedorite, prin folosirea filtrului SpamAssassin si a unor filtre interne suplimentare. Pentru mai multe informatii despre ce este spam-ul si metodele de combatere puteti vizita spam.abuse.net/overview/whatisspam.shtml si spam.abuse.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele