IT & C

Muzica si mobilitate cu superchitara ce se conecteaza la Internet

Intel si Fender redefinesc termenul "muzica in miscare", prin crearea unui nou concept de chitara, ce poate fi conectata la Internet. Prototipul, denumit "v 1.0 surf guitar", permite utilizatorilor-iubitori de muzica sa descarce si sa redea secventele muzicale preferate de pe Internet.
Pustii care viseaza sa devina mari cantareti de rock se prostesc in fata oglinzii, cu o racheta de tenis in mana, visandu-se pe scena. De cele mai multe ori p,arintii nu vor sa le ofere chitara multvisata. Noua "v 1.0 surf guitar" este atat de revolutionara incat aceasta pasiune poate fi combinata cu puterea de calcul a unui computer. Fender si Intel au creat un concept de chitara pentru explorarea unor noi posibilitati artistice si stimularea creativitatii artistice a pasionatilor de muzica.
Fender Telecaster este un nume bine cunoscut in mediile artistice, el a devenit celebru datorita legendarilor Bruce Springstreen si Franz Ferdinand . Internet superchitara este primul asemenea echipament ce permite descarcarea si playback-ul ritmurilor favorite de pe Internet fara a fi nevoie sa fie atinse coardele. Orice copil poate canta ca Bo Diddley avand totodata propria contributie la melodie.
Prin incorporarea ultimei tehnologii mobile Centrino de la Intel posesorii acestei superchitare pot trimite rapid un email in scurta pauza dintre doua cantece, chiar daca se afla la jumatatea unui concert sau la repetitii. Artistii consacrati pot cauta pe Internet diverse melodii pentru a se inspira in realizarea altora noi. Multi dintre artistii romani care nu au nici voce, nici inspiratie si nici talent vor fi extraordinar de incantati de posibilitatea de a-si aduce aminte cuvintele sau chiar ritmul urmatoarei melodii pe care o au de cantat pe scena.
Fetele care au ajuns peste noapte vedete vor dori sa stie tot timpul cum arata si cat de bine interpreteaza o anumita melodie. Noua superchitara le poate satisface si acest capriciu cu ajutorul unui webcam incorporat ce transmite imaginile in direct pe Internet. Avand toata puterea web-ului la dispozitie, cei ce folosesc chitara pentru a se distra, artistii incepatori sau cei deja consacrati vor putea sa faca multe alte lucruri ce inainte erau imposibile. Poate unii vor dori sa vada daca le-au intrat banii in cont pentru concertul ce-l desfasoara, altii se vor relaxa jucand diverse jocuri si altii vor putea face chiar si cumparaturi on-line. Datorita puterii combinate a tehnologiei mobile Centrino de la Intel impreuna cu sunetul distinctiv si designul artistic de la Telecaster nimic nu va putea sa opreasca artistul in a realiza noi piese din ce in ce mai reusite, inregistrandu-le si trimitandu-le prin email direct de la corzile superchitarei la producatorul lor ce poate fi oriunde in lume. Bineinteles ca prietenii, cunoscutii vor putea primi prin email aceste piese daca artistul doreste acest lucru. Cei ce sunt mai romantici vor dori sa compuna o serenada pe care s-o trimita prin email persoanei iubite.
Prototipul, versiunea 1.0 a superchitarei, ca rezultat a parteneriatului dintre Intel si Fender, demonstreaza faptul ca muzica si tehnologia sunt strans legate si pot conduce la realizari neobisnuite. Cu ajutorul software-ului ce este livrat odata cu acest echipament pot fi accesate o varietate extrem de mare de cantece si ritmuri direct de pe computer. MP3 player-ul conectat direct la Internet poate reda toate hiturile mai vechi ale oricarui artist. La 40 de ani dupa ce sunetul primei "surf guitar" s-a auzit in California, o noua generatie de "surfing guitar's" a aparut pe piata.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele