IT & C

MSBlast continua sa produca agitatie

Rapoartele potrivit carora traficul in retea cauzat de virusul MSBlast a scazut cu 30-40% nu inseamna ca raspandirea virusului s-a redus, potrivit unui furnizor de servicii de retea.

Se pare ca virusul s-a raspandit aproape cu aceeasi intesitate in ultimele zile, potrivit furnizorului de Internet Akamai Technologies.
O multime de operatori de retea au inceput sa filtreze portul 135 folosit de virus pentru a se raspandi. Acest lucru a facut ca numarul computerelor infcetate sa para ca a scazut. In realitate rata de raspandire a viruslui MSBlast a scazut doar foarte putin. Virusul a inceput sa se raspandeasca lunea trecuta si a infectat intre 300.000 si 1.000.000 de computere.



Datele nu corespund neaparat cu numarul total al computerelor infectate, deoarece o adresa de Internet poate fi adresa pentru o intrega retea de calculatoare, multe dintre acestea fiind infectate.
Pe de alte parte, datele nu iau in considerare si alte calculatoare care de la inceperea raspandirii virusului au fost curatate. Mai mult, cei mai multi utilizatori dial-up si unii utilizatori broadband primesc o noua adresa de Interent de fiecare data cand se conecteaza la furnizorul lor, ceea ce face ca mai multe computere sa para infectate decat sunt in realitate.
Datele inregistrate de Symantec arata o scadere cu 30-40% a traficului, dar asta probabil tot din cauza ca furnizorii de servicii Internet au inceput sa filtreze portul 135.


Aceste date au fost furnizate in aceeasi zi in care Microsoft a reusit sa inlature un atac denial-of service, care ar fi trebuit sa aiba loc asupra sitului companiei, prin stergerea adresei care era tintita de virus.
De asemenea, Microsoft a anuntat vineri ca o inselatorie prin e-mail a inceput sa circule de vineri. Subiectul acestui e-mail este "updated" si mesajul s-ar parea ca ar contine un update pentru a apara sistemul impotriva virusului MSBlast. De fapt acest e-mail va infecta computerul cu un program troian . Microsoft a avertizat utilizatorii ca nu foloseste niciodata e-mailul pentru a distribui patch-uri.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele