IT & C

#mozilla #flash #html5 #flash player

Mozilla vrea sa inlocuiasca Flash fara sa-l distruga

In timp ce multi sunt convinsi ca HTML5 va inlocui complet Flash, Mozilla a gasit o solutie care va permite accesarea continutului multimedia Flash pe termen lung fara Adobe Flash Player.

Sub numele de cod Shumway, Mozilla lucreaza la un mod de deschidere al continutului Flash in orice browser HTML5. Fisierele .SWF sunt deschise intr-un virtual machine cu ajutorul JavaScript.

Solutia Mozilla permite renuntarea la plug-in-ul Flash, dar nu si la continutul de tip Flash pentru a usura tranzitia catre HTML5, potrivit Geek.com.

Pe masura ce proiectul va avansa, Mozilla ar putea folosit tehnologia in browserul propriu, Firefox, fara ca utilizatorii sa mai fie nevoiti sa descarca Flash Player. Shumway are un alt avantaj important: vulnerabilitatile de securitate Flash, folosite de numeroase aplicatii malware, vor disparea complet din moment ce codul Flash nu mai este rulat local.

Sursa foto: 3dnews.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele