IT & C

Momente grele pentru Apple: demisii, procese, scaderea actiunilor

Compania lui Steve Jobs , Apple Computer, a anuntat, ieri, ca unul dintre cei mai importanti oameni ai firmei, Avadis Tevanian, diretor tehnologic si creierul care a pus pe picioare sistemul de operare OS X, va demisiona la sfirsitul acestei luni, scrie Financial Times.

Motivele oficiale ale plecarii lui Tevanian nu sint foarte clare, mai ales ca explicatia se rezuma la "alte interese". Anuntul vine la doar citeva zile dupa o alta " dezamagire ", respectiv plecarea lui Jon Rubinstein, seful diviziei iPod a Apple Computer. Plecarea celor doi cade intr-un moment destul de "sensibil" pentru companie, mai ales ca Apple se afla sub presiunea impunerii pe piata a noilor computere cu procesoare Intel, dar si a lansarii, tot in acest an, a unei noi versiuni a sistemului de operare OS X.
In acelasi timp, compania lui Steve Jobs se pregateste pentru ultima etapa a unui proces intentat Apple Corps, pentru utilizarea numelui. De asemenea, Apple trebuie sa faca fata si unui alt proces, in Marea Britanie, legat de iTunes. Nu in ultimul rind, ieri, actiunile Apple au scazut cu 1,3 procente, la 58,71 dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele