IT & C

#gps #moov s568 europe plus #mio

Mio Moov S568 Europe+ Review

Unul dintre cele mai recente sisteme de navigatie lansate de Mio este modelul Moov S568 varianta Europe+, un dispozitiv din gama de varf al producatorului.

Mio Moov S568 Europe+ este ceva mai special datorita aplicatiilor pe care acesta le are. Astfel GPS-ul ofera o versiune optimizata a functiei de cautare, datorita unui parteneriat incheiat cu cei de la Google.

Caracteristicile lui Mio Moov S568

Ca dispozitiv, Mio Moov S568 este destul de compact, modelul masoara 133 x 85 x 14,5 mm si cantareste in jur de 160 de grame cu tot cu bateria de la bord. Dar in ciuda faptului ca este compact, modelul vine cu un ecran generos de 4,7 inch cu rezolutie WQVGA de 480 x 272 px.

Laturile GPS-ului sunt destul de incarcate, pe cea de sus avem butonul glinsat de On/Off/Reset, dar care ca si in cazul modelul M400 prezinta un incovenient. Desi usor de utilizat, din neatentie soferul poate foarte usor reseta intreg sistemul in timp ce conduce.

Pa latura inferioara gasim doua slouturi, cel al cablului USB, dar care corespunde si cablului de incarcare baterie, plus un slot pentru cardul microSD, compatibil cu sistemul. Laturile dreapta si stanga sunt curate, iar pe partea dorsala pot fi observate locasul pentru suportul GPS-ului si difuzorul.

Totusi, pe partea fontala, pe langa ecranul tactil de 4,7 inch mai exista o tasta sensibila la atingere, camuflata in coltul stanga sus al ecranului. Acest buton va prezenta unele probleme, deoarece va fi foarte greu vizibil chiar si atunci cand ecranul dispozitivului este activ. Altfel, dispozitivul are o antena incorporata, iar singura modalitate de introducere a datelor este prin intermediul ecranului sensibil la atingere.

Spre deosebire de alte modele care includ o memorie interna mica, acest Moov S568 vine cu 2 GB la bord, suficienti pentru stocarea hartilor si a punctelor de interes, plus modelul suporta si marirea spatiului de stocare. Altfel, sistemul de navigatie dispune de un procesor Samsung S3C2450  cu o frecventa de 400 MHz si de memoria interna RAM 126 MB.

Hartile lui Mio S568

La capitolul harti, Mio Moov S568 obtine o bila alba, fiind unul dintre punctele forte ale modelului, pentru ca acesta include harti pentru intreaga Europa, mai precis exista instalate doua versiuni de colectii de harti: prima este Full Europe, iar a doua Central Eastern Europe.

Practic, colectia completa include harti din urmatoarele tari: Andora, Austria, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Denemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Gibraltar, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Lichtenstein, Latvia, Lituania, Luxemburg, Monaco, Montenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, San-Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia, Vatican.

Totodata, harta care reprezinta principala componenta a oricarui dispozitiv de navigare prin satelit, il face si mai special pe Mio S568 deoarece vine cu o noua aplicatie numita TruMap Views care indeparteaza informatiile inutile pentru o afisare cat mai clara a hartii. Redarea 3D a peste 1000 de repere si cladiri din toata Europa faciliteaza navigarea in zonele urbane. Prin intermediul parteneriatelor locale la nivel de regiune, Mio Spirit S568 beneficiaza de cele mai recent versiuni de harti disponibile.

Cum se descurca

Semnalul bun este printre punctele foarte ale acestui model. De obicei GPS-urile "se pierd" in camera de bloc din cauza zidurilor de ciment sau atunci cand dau de un parbriz atermic. Nu a fost cazul lui Moov S568, care a putut sa isi pastreze semnalul in aceste conditii mult timp dupa. Unul din plusurile prezentate de acest model a fost avertizarea de viteza care este semnalata pe ecran. Atunci cand conducatorul auto va depasi viteza admisa pe sosea, Mio Moov S568 va atention soferul printr-un semnal care apare pe ecran sub forma unui cerc rosu cu numarul vitezei admise.

Una dintre functiile care fac acest GPS extrem de interesant este posibilitatea de orientare in spatiu folosind fotografii ale locului respectiv. Asemenea altor GPS-ul Mio si acest model dispune de functia NavPix care se bazeaza pe un album foto , iar utilizatorul poate vedea fotografii preluate de pe site-urile dedicate turismului, imagini cu plaje, hoteluri, restaurante, iar apoi primeste indicatiile pentru a ajunge la locul respectiv.

De asemenea, noul Mio Spirit, asa cum am spus si la inceput, modelul ofera o versiune optimizata a functiei de cautare, printr-un parteneriat incheiat cu Google. Noul model S568 pune la dispozitia utilizatorilor informatii locale prin intermediul conexiunii Bluetooth care permite transferul de informatii dintre GPS si telefonul mobil, chiar in timpul calatoriei. Utilizatorii pot scrie cuvinte precum "pizza", "cafea" sau "farmacie", pentru afisarea unei liste cu locatii specifice din respectiva regiune.    

Sistemul de navigatie vine dotat si cu functia de transmitator radio FM este foarte utila pentru rularea prin intermediul sistemului audio al autoturismului a instructiunilor vocale de navigare si a fisierelor audio salvate pe dispozitiv.

Cel il fac pe acest GPS atat de special sunt infatisarea mult mai aparte, carcasa din metal si plastic, ecranul de 4,7 inch, suita de harti pe care o are la bord, noua interfata Mio Spirit si functiile pe care le are in plus. Pentru un model din gama de varf, GPS-ul se prezinta foarte bine, iar raportul pret-calitate este bine pus in balans de catre producator.

Galerie foto cu Mio Moov S568 Europe+

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele