IT & C

#mio moov #m400 europe+ #mio maps #gps

Mio Moov M400 Europe+ Review

Pe lista cumparaturilor pentru Craciun si-a facut loc si un navigator GPS, dar cum bugetul este, probabil, mai redus decat in anii trecuti, trebuie sa te orientezi catre oferta entry-level.

Daca nu vrei sa faci rabat de la calitate, Mio Moov M400 Europe + poate fi solutia cautata.

Aspectul lui Mio Moov M400

Cei care se orienteaza in primul rand dupa aparente nu vor crede ca M400 este un model dintr-o gama cu specificatii modeste pentru ca acest model Mio arata chiar foarte bine. Culoarea grena inchis il deosebeste din start de marea majoritate a navigatoarelor, ale caror carcase par sa nu scape de nuantele cenusii.

Laturile rotunjite si ecranul tactil generos, de 4,3 inch si rezolutie 480 x 272 pixeli ofera confort in citirea informatiilor, dar si in parcurgerea meniurilor. Silueta acestui GPS (127 x 80 x 18 mm) este zvelta si nu se va face de rusine pe bordul nici unei masini asa cum nici nu va deranja vizibilitatea soferului. Dispozitivul dispune de o antena incorporata, iar singura modalitate de introducere a datelor este prin intermediul ecranului sensibil la atingere.

Practic, in rest, aparatul nu dispune decat de un singul buton fizic, acela de pornire / oprire / resetare, amplasat pe latura superioara. Totusi, plasarea functiei de reset in acelasi loc cu oprirea sau pornirea dispozitivului, intr-un sistem glisant nu este cea mai buna solutie. In graba, utilizatorul poate glisa tasta spre reset in loc de oprire sau deschidere.

Opus acestuia, pe latura inferioara se gaseste portul mini-USB, acesta reprezentand singura modalitate prin care se face transferul de date intre un computer si GPS (asta pentru ca Mio M400 nu dispune de slot pentru card de memorie). Partea dorsala prezinta difuzorul si orificiul pentru montarea aparatului pe parbriz. Pachetul mai contine pe langa dispozitivul propriu-zis si un cablu USB, un suport pentru fixare si incarcatorul pentru masina.

Spre deosebire de alte modele care includ o memorie minimala, acest Moov M400 vine cu 2 GB la bord, suficienti pentru stocarea hartilor si a punctelor de interese. Si daca tot discutam despre "maruntaiele" GPS-ului, trebuie spus ca viteza de prelucrare a informatiilor este data de procesorul Samsung 2443 cu o frecventa de 400 MHz si de memoria interna RAM de 64MB DDR2, un sistem acceptabil.

Softul de navigatie

Navigatia in sine este pusa in seama chipsetului GPS SIRFStar III, capabil sa scaneze 20 de canale GPS. Unul dintre atuurile acestui navigator este tehnologia SiRFInstantFixII, care permite stabilirea foarte rapid a semnalului GPS, chiar si printr-un parbriz securizat. Aceasta nu presupune achitarea vreunei taxe suplimentare si nici nu obliga utilizatorul sa fie conectat la un computer. Iar precizia semnalului nu este afectata nici chiar in cazul in care se circula intr-o metropola aglomerata, impanzita de cladiri inalte, care in cazul altor dispozitive pot influenta semnalul GPS.

Una dintre functiile care fac acest GPS extrem de interesant este posibilitatea de orientare in spatiu folosind fotografii ale locului respectiv. Functia NavPix, pentru ca despre ea este vorba se bazeaza pe un album foto , iar utilizatorul poate vedea fotografii preluate de pe site-urile dedicate turismului, imagini cu plaje, hoteluri, restaurante, iar apoi primeste indicatiile pentru a ajunge la locul respectiv. Avand in vedere abundenta de fotografii care contin si informatii de geo-tagging, practic numarul destinatiilor stabilite ad-hoc, pe baza unei imagini convingatoare, sunt nesfarsite.

Tot din perspectiva softului pus la dispozitie, trebuie mentionat ca acest model de navigator nu ofera cea mai recenta versiune denumita Moov Spirit, iar utilizatorii vor trebui sa se multumeasca doar cu Mio Map, solutie actualizata destul de bine si care contine harti optimizate pentru o incarcare rapida pe acest model de GPS.

Hartile lui Mio

La capitolul harti, Mio Moov M400 obtine o bila alba, fiind atuul modelului, pentru ca acesta include harti pentru intreaga Europa, mai precis exista instalate doua versiuni de colectii de harti: prima este Full Europe, iar a doua Central Eastern Europe.

Practic, colectia completa include harti din urmatoarele tari: Andora, Austria, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Denemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Gibraltar, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Lichtenstein, Latvia, Lituania , Luxemburg, Monaco, Montenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, San-Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia, Vatican.

Pe pagina oficiala Mio exista o descriere amanunitita a detaliilor si punctelor de interese specifice fiecarei harti si fiecarei tari reprezentate in parte. Este bine de stiut ca GPS-ul include pe langa puncte de interes si o lista foarte cuprinzatoare cu radarele (fixe si intr-o oarecare masura si pe cele mobile) si camerele de supraveghere a traficului. Utilizatorul poate fi atentionat de existenta acestora atat prin alerge vizuale cat si audio.

Galerie foto Mio Moov M400 Europe+

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele