IT & C

Microsoft: software gratuit, din reclame

Chiar pe masura ce a anuntat lansarea unor noi servicii online gratuite suportate de reclame, Microsoft a elaborat un plan mai larg privind oferirea de versiuni gratuite, suportate de reclame, ale unora dintre produsele sale software, releva CNet.

Desi nu au fost adoptate masuri concrete, executivii de la Microsoft evalueaza in acest moment posibilitatea oferirii unor versiuni gratuite, suportate de reclame, ale unor produse ca Works, Money sau chiar sistemul de operare Windows in sine, conform unor documente interne.

"Pe masura ce publicitatea pe web creste, iar veniturile consumatorilor scad, trebuie sa luam in considerare crearea de versiuni suportate de reclame ale programelor noastre", au scris doi cercetatori Microsoft si un angajat MSN intr-o lucrare prezentata conducerii companiei in acest an. Documentul a fost pregatit pentru unul din evenimentele bianuale Thinkweek de la Microsoft, la care presedintele Bill Gates si alti executivi de top se reunesc pentru a evalua noile directii pe care le-ar putea urma compania. Reprezentantii Microsoft au confirmat autenticitatea documentului, dar au refuzat sa comenteze pe marginea sa. O sursa Microsoft a caracterizat documentul ca un "exercitiu intern de brainstorming ".

Compania a anuntat deja planuri pentru Office Live si Windows Live , doua produse online suportate de publicitate complementare programelor desktop.

Ideea de a oferi software suportat de reclame se extinde chiar si asupra sistemului de operare Windows, cel mai important produs al Microsoft. O versiune ad-supported a sistemului de operare nu ar fi lipsita de sens, au aratat cei doi cercetatori in lucrarea pregatita pentru Thinkweek.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele