IT & C

Microsoft se reorganizeaza de teama concurentei

Cel mai mare producator mondial de programe software, Microsoft Corp., a anuntat marti seara ca isi va reorganiza structura corporatista. Aceasta decizie s-a luat pentru a putea concura mai bine cu rivalii sai, printre care se numara si firme ca Google Inc. si Yahoo Inc.

Modificarile anuntate marti sint menite sa raspunda criticilor potrivit carora Microsoft a devenit o structura birocratica ce are probleme cu comunicarea cu clientii si genereaza intirzieri in lansarea de produse, conform agentiei AP preluata de Rompres. Microsoft intentioneaza sa se indrepte mai mult spre oferta de servicii pe baza de Internet, domeniu in care produsele oferite de competitorii Google si Yahoo sint considerate o amenintare pe termen lung pentru pozitia pe care o detine sistemul de operare Windows al celor de la Microsoft.

Fuziuni profitabile

Procesul de reorganizare va conduce la fuziunea a sapte unitati de afaceri in trei divizii, ceea ce se spera ca le va da celor care vor conduce aceste divizii o putere de decizie mai mare pentru a raspunde mai rapid la cerintele pietei. Intr-un interviu, directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer , a anuntat ca firma sa spera sa-si imbunatateasca performantele si in alte domenii, precum realizarea de profit din publicitatea pe Internet si vinzarea de produse pe baza de abonament. Conform informatiilor de pe piata, Ray Ozzie, un veteran al industriei software care a venit la Microsoft in luna martie a acestui an cind Microsoft a preluat compania sa Groove Networks, se va ocupa de coordonarea eforturilor pentru imbunatatirea ofertei de servicii pe baza de Internet ale celor de la Microsoft. Acestea includ Update-urile pentru Windows, divizia MSN consumer online, mesageria instantanee si tehnologiile de cautare pe web, precum si serviciul de jocuri video online Xbox Live.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele