IT & C

Microsoft renunta la unele produse mai vechi

Saptamana viitoare Microsoft va retrage cateva din produsele sale, inclusiv Windows 98 si SQL Server 7, pentru a se conforma unui ordin judecatoresc in legatura cu disputa sa cu Sun Microsystems asupra Java.

Compania a afisat pe site-ul sau Web o lista cu cateva produse mai vechi care vor fi retrase, care nu vor mai fi disponibile dupa 15 decembrie. Lista produselor ce vor fi retrase include SQL Server 7, Office XP Developer, Windows 98 si un numar de tool-uri si patch-uri legate de Office 2000. Microsoft a anuntat ca va updata si versiunile Java ale unor produse pana la sfarsitul lunii decembrie, inclusiv Office XP Professional cu FrontPage, Publisher 2002, Windows 2002, Windows NT 4.0 si Small Business Server 2000.

Microsoft a spus ca dupa termenul limita produsele nu vor mai fi disponibile pe site-ul sau MSDN sau prin alte canale. In anuntul postat pe site in 4 decembrie, compania a precizat ca schimbarea se datoreaza solutionarii unei intelegeri incheiata in ianuarie 2001, in legatura cu acordul de licentiere pentru Java incheiat intre Sun si Microsoft.

Potrivit intelegerii incheiata cu Sun asupra distributiei masinii virtuale Java, software-le Microsoft pot rula programe Java. Microsoft are dreptul de a modifica software-ul sau Java pentru a repara bug-uri critice sau gauri de securitate pana in 2 ianuarie 2004.

Desi Microsoft nu va mai distribui produsele listate, pentru multe dintre acestea va continua sa acorde suport. Compania intentioneaza sa ofere suport pentru SQL Server 7 pana la sfarsitul anului 2007.

Suportul pentru Windows 98 va fi disponibil, in schimbul unei taxe, pana luna viitoare.
In luna octombrie Microsoft a anuntat ca nu va mai distribui masina virtuala Java pentru Windows, dar ca va prelungi suportul pentru propriul software Java cu noua luni, pana in septembrie 2004. La acea vreme compania nu a specificat pentru care produse va continua sa funizeze suport.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele