IT & C

Microsoft lanseaza o versiune ieftina a Windows In Asia

Intr-o incercare de a limita ascensiunea sistemului de operare Linux, Microsoft a pregatit o versiune mai ieftina a Windows XP , botezata Starter Edition, care va fi oferita spre comercializare in Asia incepand cu luna octombrie.
Conform declaratiilor gigantului american, noua versiune a celui mai popular sistem de operare a fost elaborata pentru "noii utilizatori de platforme PC din tarile in curs de dezvoltare".

Initiativa Microsoft este vazuta de analisti ca fiind o replica data sistemului de operare gratuit Linux, care castiga teren in tarile cu putere scazuta de cumparare, desi Windows este inca instalat in aproximativ 90% din computerele lumii.

O dovada in sensul amplificarii concurentei pentru sistemul oferit de Microsoft a aparut la inceputul anului, cand producatorul HP a inceput sa livreze computere in China si India echipate cu sistemul de operare Linux. Acest sistem este sustinut de criticii Windows care apreciaza ca dominanta Microsoft la nivel global a lasat loc unui nivel ridicat de vulnerabilitate la virusii informatici.

Noua versiune a Windows, supranumita XP Lite, are o rezolutie grafica mai scazuta decat originalul si este mai limitata in ceea ce priveste interconectivitatea cu mai multe computere.

Caracteristica cea mai dezamagitoare in raport cu versiunea clasica XP este limitarea rularii a cel mult trei programe in acelasi timp, cu mult sub nivelul originalului, la care deschiderea mai multor aplicatii este restrictionata doar de caracteristicile tehnice ale computerului.

Windows XP Starter Edition va fi disponibil initial in Thailanda, Malaezia si Indonezia si in alte doua tari asiatice, care nu au fost inca numite de Microsoft.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele