IT & C

Microsoft isi joaca atuul impotriva Linux

Microsoft a anunat castigarea a trei contracte guvernamentale europene, ultima salva in apriga batalie dintre marele producator de software si cei care comercializeaza sistemul de operare Linux.

Compania a refuzat sa dezvalui termenii financiari ai afacerilor, pe care spune ca le-a castigat intr-o comptetitie directa cu diferite companii Linux. Microsoft va instala sistemele de operare Windows pe mii de calculatoare in trei orase : Frankfurt, capitala Lintuaniei, Riga si in orasul Turku din Finlanda.
In ultimii ani, Microsoft a desfasurat o apriga campaniei in europa , deoarece multe corporatii si institutii guvernamentale s-au aratat interesate de sistemul de operare open-source Linux.



Cea mai mare pierdere a venit in luna mai a acestui an, cand compania germana SuSe a incheiat un contract cu administratia din orasul Munchen, prin care sistemul de operare Windows a fost inlocuit cu Linux, pe mai mult de 14.000 de PC-uri.
In ciuda faptului ca Microsoft detine cea mai mare parte din piata de desktopuri din Europa, totusi, in ultimul timp a inceput sa piarda teren in fata tehnologiei open-source.
Intr-un interviu acordat agentiei Reuters, Wilfried Grommen, director general al Microsoft pentru Europa, Asia Centrala si Africa, a spus ca Microsoft trebuie sa-si revizuiasca oferta in conditiile fenomenului modial inregistrat de OSS Linux.


In prezent Microsoft Windows este folosit pe mai mult de 90% din desktopurile corporatiilor si institutiilor guvernamentale din Europa. Linux care este estimat 15% din totalul computerelor vandute in Europa de Vest , este considerat adevaratul rival al Microsoft.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele