IT & C

Microsoft extinde suportul pentru produse la 10 ani

Microsoft Corp. va introduce de luna viitoare o noua politica in ceea ce priveste ciclul de viata al produselor, care va extinde suportul la minimum 10 ani de la 7 ani cat este in prezent.

Noua politica prevede si un suport imbunatatit pentru asistenta de securitate a infrastructurii IT, a declarat Microsoft in cadrul conferintei Tech Ed din San Diego.
Anuntul facut de vice presedintele companiei Andy Lees, a fost intampinat cu aplauze de catre audienta.

In prezent Microsoft ofera cinci ani de suport de baza si doi ani de suport extins . Potrivit noii politici, ce va fi aplicata dupa 1 iunie, Microsoft va oferi suport extins pentru cinci ani sau pentru doi ani dupa ce al doilea succesor a fost lansat. Prin al doilea succesor Microsoft intelege al doilea update major al produsului.
"Este proiectat in asa fel incat clientii au cel putin doi ani pentru a migra la urmatoarea versiune", a declarat Peter Houston, senior director al Microsoft. "Cum este cazul SQL Server 2005, provocarea a fost ca fara aceasta noua politica, suportul de baza pentru SQL Server 2000 s-ar fi terminat inainte ca utilizatorii sa poata migra la noua versiune."

Baza de date SQL Server 2005 va fi lansata in prima jumatate a anului viitor, iar suportul pentru versiunea curenta SQL Server 2000 era programat sa inceteze pe 31 decembrie 2005, potential oferind clientilor doar cateva luni pentru a-si upgrada software-ul inainte ca suportul de baza sa inceteze.

Suportul de baza include toate optiunile de suport si programele oferite de Microsoft, precum incident support gratuit, incident support platit , suport platit pe baza orara, suport pentru despagubire si hot-fix support.
In perioada de suport extins Microsoft ofera toate optiunile de suport platit si update-uri de securitate, dar nu accepta cereri pentru despagubiri, schimbari de design sau noi caracterstici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele