IT & C

#skype #microsoft #xbox

Microsoft a cumparat Skype

microsoft a cumparat compania Skype de la grupul Silver Lake contra sumei de 8,5 miliarde de dolari. Utilizatorii Skype vor putea fi interconectati cu celelalte comunitati Microsoft.

Microsoft a anuntat ca negocierile cu Silver Lake s-au incheiat. Gigantul software va plati 8,5 miliarde de dolari pentru achizitionarea brandului Skype, inclusiv serviciile de apeluri video.

Skype va deveni o noua divizie de business in cadrul Microsoft, iar directorul executiv al Skype, Tony Bates, va avea titlul de presedinte al Microsoft Skype Division si va fi subordonat direct lui Steve Ballmer, CEO Microsoft, potrivit Realitatea.net.

In urma achizitiei, serviciile Skype vor deveni disponibile pentru Xbox si Kinect, telefoanele cu Windows Phone si alte dispozitive Windows si Microsoft. Utilizatorii Skype vor putea fi interconectati cu toate comunitatile Microsoft printre care lync, Outlook si Xbox Live.

Compania Skype a fost fondata in 2003 si achizitionata in 2009 de catre grupul de investitii Silver Lake. In 2010, Skype a avut 170 milioane de utilizatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele