IT & C

#gps #monitorizare #metropolis

Metropolis, dispozitiv pentru siguranta personala

Compania Cason a creat primul dispozitiv de monitorizare prin GPS care are capacitatea de a colecta si transmite masuratori exacte cu privire la pozitie si altitudine, in interiorul cladirilor.

Metropolis nu numai ca este adecvat pentru monitorizarea in timp real a locatiei si a traseului parcurs de un obiect sau o persoana, ci in caz de urgenta, dispozitivul poate transmite un semnal de alarma si permite comunicarea prin voce.

Cum functioneaza

Noul dispozitiv denumit Metropolis face masuratori ce se bazeaza pe masurarea presiunii atmosferice. Cu ajutorul acestui dispozitiv unic de gestionare a datelor GPS si de comunicare prin GPRS, se pot masura nu numai coordonatele geografice, dar si altitudinea exacta a unui obiect chiar si in interiorul unei cladiri, furnizand locatia exacta pe etaje.

Informatiile transferate de la dispozitivul Metropolis la serverul de procesare a datelor sunt afisate in mod grafic pe o interfata web prin utilizarea unei platforme Microsoft Silverlight , aratand de exemplu traseul unei persoane sau unui obiect, distanta parcursa, diferenta de altitudine, viteza medie si multe alte date si informatii.

Datorita monitorizarii in timp real si comunicarii permanente cu dispozitivul, datele solicitate pot fi calculate in orice moment. Dispozitivul este de asemenea adecvat pentru modul offline, trimitand informatia ulterior. Apasarea butonului de panica a dispozitivului trimite imediat un semnal de alarma in caz de urgenta, iar coordonatele GPS ajuta la localizarea persoanei care semnalizeaza ajutor.

Metropolis si utilizarea zilnica

Metropolis a fost deja testat in ceea ce prives,te operatiunile de geotagging pe durata diferitelor calatorii, inregistrand si transferand in mod automat date pentru Google Maps si afisand imediat traseul. De asemenea, este posibila anexarea de imagini si fisiere video.

Pe langa documentarea calatoriilor personale, aceasta functie poate fi foarte utila pentru politie, companiile de asigurari si firmele de securitate in cazurile in care este important ca persoana, obiectul sau evenimentul monitorizat sa fie indicat pe harta.

Compania producatoare intentioneaza sa faca cunostinta publicului general cu dispozitivul Metropolis si sa il puna la dispozitia acestuia in cadrul statiilor de benzina si al magazinelor electronice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele