IT & C

Masina care transcrie gandurile, inventata de nemti

Primul aparat ce le permite celor care il folosesc sa isi scrie, la propriu, gandurile, fara sa foloseasca vreun instrument de scris, a fost inventat de cercetatori germani de la Institutul Fraunhofer, informeaza Daily Mail. Prototipul, denumit oficial "Berlin Brain- Computer Interface" si botezat si "masina de scris ganduri " sau "masina telepatica", e prevazut cu senzori ce detecteaza undele nervoase ale creierului si, mai departe, ceea ce intentioneaza posesorul aparatului sa scrie. Astfel, intr-o casca din piele sunt incastrati 128 de senzori. Casca se pune pe capul utilizatorului si se conecteaza, prin fire, la un computer.


PUTEREA MINTII

Senzorii detecteaza si amplifica undele electrice ale creierului, adica impulsurile neuronilor, pe care le transmite computerului. Pe monitor , un cursor se misca in directiile sus-jos, dreapta-stanga, pe literele alfabetului. Utilizatorul il dirijeaza pe litere gandindu-se doar in ce directie din cele patru sa il orienteze. Inventia nemteasca ar putea revolutiona nu numai tehnica mesageriei de birou, ci mai ales viata persoanelor cu diferite handicapuri fizice, care nu pot sa se miste sau sa vorbeasca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele