IT & C

#luna #3d #fotografii

Mars Express a trimis fotografii 3D de pe Marte foarte asemanatoare cu Pamantul

Agentia Spatiala Europeana a primit de la bordul navetei Mars Express, cele mai clare fotografii posibile, 3D, cu planeta Marte.

Fotografiile infatiseaza o zona cu multe canioane, denumita Echus Chasma, despre care geologii planetari cred ca au fost create de catre apa. Aceste canioane sunt incredibil de asemanatoare cu cele existente pe Pamant, in zonele cele mai aride.

Galeria foto cu poze 3D de pe Luna

Imaginile au fost capturate cu o camera stereo de inalta rezolutie (HRSC) de la bordul navetei spatiale europene Mars Express.

Situata la nord de ecuatorul martian, Echus Chasma se crede a fi cea mai mare sursa de apa de pe Planeta Rosie, a declarat Agentia Spatiala Europeana.

Fotografiile arata canioanele formate de apa, venind din nord, din Platoul Lunea, in bazinul principal Echus Chasma. Canioanele acestea au aproximativ 100km lungime, 10km latime si peste 1.000 m adancime. Pe alocuri, insa, stancile ating aproape 4.000 de metri inaltime.

Aceste imagini au fost create prin combinarea a mai multor cadre luate din orbite diferite, pentru a produce imagini ce pot fi vazute din mai multe unghiuri, cu ajutorul computerului.

Luni, oamenii de stiinta au facut public faptul ca se pregatesc pentru a aduce roci martiene (si poate viata) de pe Marte, ca un pas preliminatoriu inainte de sosirea oamenilor pe Planeta Rosie.

"Daca nu poti aduce inapoi o roca, nu poti aduce nici oamenii inapoi", a declarat profesorul Monica Grady , de la Universitatea Open.

Misiunea exploratorie este propusa pentru anii 2018-2033.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele