IT & C

Marimea conteaza din nou

Introducerea telefoniei 3G va afecta piata terminalelor. Culmea, aparatele masive, cu ecran mare, vor cistiga teren in lupta cu telefoanele miniaturale.
Marii producatori incearca sa realizeze telefoane compatibile 3G cit mai mici. Introducerea telefoniei 3G in Romania va modifica substantial datele de pe piata de telefoane mobile. Cei care sint atrasi de terminalele miniaturale nu vor putea beneficia in conditii optime de servicii precum urmarirea programelor TV sau a unor filme. Specialistii considera ca telefoanele masive vor fi din nou solicitate, deoarece au avantajul unui ecran mare. Aceasta situatie intra in conflict cu preferintele cumparatorilor, care s-au manifestat pina acum pentru aparatele de dimensiuni liliputane. Astfel, 3G da o lovitura serioasa terminalelor de mici dimensiuni. Producatorii de telefoane cauta solutii care sa-i multumeasca pe cei care vor telefoane compatibile 3G de mici dimensiuni.
Nevoia de informatie

Cei care aleg telefonia 3G o fac pentru a beneficia de noile servicii. Cele mai cautate terminale 3G pun accent pe functiile-vedeta oferite de catre operatori, cum ar fi redarea de programe video sau chiar video-telefonia. Consumatorii constata existenta unei convergente de functionalitati , care le permite sa aiba asupra lor un dispozitiv unic, inglobind telefon mobil, camera digitala , organiser personal si player MP3, considera Doru Oraselu, marketing manager HAT Group. Evident, vor fi cautate telefoanele compatibile. Unul dintre criterii va fi dimensiunea ecranului. 3G inseamna mult mai multa informatie pe ecran, astfel ca acesta trebuie sa fie mai mare, iar telefonul mobil din ce in ce mai performant. Trebuie sa transmita pe linga clasicele voce si SMS, MMS si imagini, chiar filme, considera dr. Nicolae Oaca, consultant telecomunicatii. Evident, o data cu ecranul va creste si dimensiunea aparatului.
Mic si ieftin

Producatorii considera ca nu este obligatoriu ca telefoanele compatibile 3G sa fie mari. Ei sint de parere ca un dispozitiv cit mai mic este cheia succesului. Pentru a fi competitive, terminalele 3G vor trebui sa se supuna trendului existent pe intreaga piata de telefonie mobila: sa includa cit mai multe caracteristici intr-un design mic, la un pret accesibil, spune Bogdan Zinca, reprezentant Sony Ericsson pentru Romania.

Producatorii lasa sa se inteleaga ca nu este neaparata nevoie ca un telefon de acest tip sa fie mare. Cum primele servicii 3G vor fi lansate pina la jumatatea acestui an, primele rezultate vor aparea in curind. Atunci se va vedea cine va cistiga batalia terminalelor: telefonul mic, cochet, insa cu ecran mic, sau telefonul mare, greoi, dar cu un ecran pe care se pot privi imaginile fara mari eforturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele