IT & C

Marea Britanie: primii embrioni de om-vaca

Universitatea Newcastle din Marea Britanie, promotoarea mai multor experimente genetice la limita, nu se dezminte si continua linia cercetarilor care fie cauta sa faca inutile deosebirile naturale intre femeie si barbat, fie pe cele dintre animal si om: de aceasta data oamenii de stiinta au incercat sa aduca la viata embrioni hibrizi de om si de vaca.

Publicatia italiana Il Messaggero ne informeaza ca cercetarile sunt inca preliminare, ele avand nevoie de o confirmare din partea specialistilor. Este una dintre primele incercari de a obtine embrioni hibrizi, asa-zisii embrioni himera, prin introducerea unei celule umane in interiorul unui embrion de vaca.

Cercetatorul din Newcastle care lucreaza deja de ceva vreme la acesti embrioni hibrizi, Lyle Armstrong, facuse un anunt cu privire la aparitia primilor embrioni himera pe data de 25 martie anul trecut, la o conferinta in Israel.

Institutul condus de Armstrong, impreuna cu un altul de la King's College din Londra, condus de Steven Minger, sunt cateva dintre laboratoarele care au cerut o autorizatie pentru a conduce cercetari asupra embrionilor hibrizi, iar Autoritatea Britanica pentru Fertilizare si Embriologie a eliberat un permis pe data de 17 ianuarie anul trecut. In acest proces au fost folositi embrioni umani si embrioni de vaca proveniti din banca Universitatii Newcastle.

Obiectivele declarate

Declarativ cel putin, intentia e aceea de a obtine linii de celule provenind de la bolnavii de boli neurodegenerative, precum Parkinson , si a le observa mecanismele moleculare ce stau la originea patologiei.

Potrivit directorului Institutului de Genetica din cadrul Universitatii Newcastle, John Burn, datele obtinute de Armstrong vor trebui validate de catre experti: “O data ce rezultatele vor fi validate, Lyle Armstrong va trebui sa-si supuna cercetarile reviziei expertilor, asa cum prevede procedura stiintifica normala.

Daca grupul de cercetatori va reusi sa obtina celule capabile sa supravietuiasca in cultura, se vor deschide caile pentru o intelegere mai buna a procesului aflat la baza multor maladii, fara sa fie nevoie sa se foloseasca pretioasele embrioane umane.

Celulele obtinute din ovule de origine animala nu au o baza sigura pentru a putea trata pacienti umani, dar vor ajuta la a face ca ziua in care noile terapii pe baza de celule stem sa fie disponibile, sa se apropie”.

Opinia expertilor

Potrivit geneticianului Silvia Garagna de la laboratorul de biologie din Universtitatea din Pavia, cele trei zile de supravietuire a embrionilor hibrizi produsi de Armstrong nu reprezinta un rezultat util: “pentru a avea o indicatie concreta si clara ca embrionii hibrizi functioneaza efectiv e necesar ca acestia sa supravietuiasca cel putin patru sau cinci zile”.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele