IT & C

#mana bionica #tehnologie #membre lipsa

Mana bionica total articulata este reala

Ceea ce pana acum era posibil doar in filmele science-fiction, a devenit realitate: mana bionica total articulata este reala. Modelul va putea ajuta persoanele cu membre lipsa .

Mana bionica a fost prezentata de catre comanpania britanica RSLSteeper si este formata din mai multe motoare, fiecare corespunzator unui deget al mainii si un micro-procesor care inregistreaza miscarile acestora. Prin urmare, daca un obiect prins in mana incepe sa alunece, acest procesor va indentifica deficienta si va mari puterea stransorii.

Senzorii din interiorul mainii sunt in stare sa detecteze si pozitia degetului mare pentru a identifica daca mana ridica un obicet mai greu, mai voluminos sau doar o coala de hartie, un creion sau alte obiecte usoare.

Modelul se afla inca in teste deoarece mana bionica este dotata si cu o incheietura. Acesta ofera un unghi de rotire de 135 de grade si unul de inclinare de 35 de grade. Intreg dispozitivul este imbracat intr-un strat de silicon moale care are textura asemanatoare cu pielea. In plus compania va pune la dispozitie o serie de nuante care se vor potrivi pielii purtatorului.

Daca modelul va fi pus in vanzare, pacientul va trebui supus unui test medical prin care se vor stabili parametrii la care mana trebuie sa functioneze cat mai natural. Compania producatoare a anuntat ca mana bionica se va lansa in luna iulie 2010, dar pretul nu a fost dat publicitatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele